kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gazze'de çatışmalar yoğunlaştı

Yeni Haber
Gazze Şeridi'nin kontrolünü ele geçirmeye çalışan dinci Hamas militanlarıyla Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a bağlı El Fetih güçleri arasındaki çatışmalar sürüyor...
Gazze'de sabah saatlerinde patlama ve silah sesleri duyulduğu bildiriliyor.
Görgü tanıkları, El Fetih ile zorlu ulusal birlik hükümeti kuran Hamas'ın güçlerinin, Gazze'nin önemli bölümünün kontrolünü ele geçirdiği ve Gazze kentinde El Fetih hareketinin iki üssünü de kuşattığını kaydediliyor.

Gazze'nin merkezinde de Hamas güçlerinin, El Fetih karargâhını havan topu mermileri bombardımanına tuttuğu ve içerdekilere teslim olmaları çağrısında bulunduğu haber veriliyor.

Hamas'ın geçen yıl parlamento seçimlerini kazanmasının ardından en kanlı
şiddet olayları olarak nitelenen son çatışmalarda, hafta sonundan bu yana aralarında çocuk ve diğer sivillerin de bulunduğu ölenlerin sayısının 80'i aştığı belirtiliyor.

Bu arada, Devlet Başkanı Abbas'ın, El Fetih ile Hamas arasındaki koalisyon hükümeti konusunda bugün "önemli kararlar" alacağı bildirildi. Bir El Fetih yetkilisi, Abbas'ın, hükümetin geleceğine ilişkin açımlamayı saat 10.30 civarında yapacağını söyledi.

Abbas'ın bürosundan yetkililer, Abbas'ın alacağını söyledikleri "önemli kararlar" konusunda ayrıntı vermezken, Abbas'ın El Fetih'i koalisyon hükümetinden çekebileceği yorumları yapılıyor. El Fetihli bakanlar hafta başında kabine çalışmalarını askıya almışlar, ancak hükümetten çekilmemişlerdi.