kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"O tünelde tam olarak ne oldu hep merak edeceğiz"

Yeni Haber
İngiliz Prensler Harry ve William annelerinin ölümünden 10 yıl sonra ilk defa konuştular...

İngiltere tahtın iki numaralı varisi William ve erkek kardeşi Harry, annelerinin ölümünden tam 10 yıl sonra ilk defa gazeteci Matt Lauer' a röportaj vererek içlerini döktüler.

Ağustos 1997'de Paris'te geçirdiği trafik kazasında henüz 36 yaşındayken ölen ve halkın prensesi olarak hala çok özel bir yere sahip olan Diana'nın oğulları anneleri öldüğünde henüz küçük birer çocuktular.

Yıllardır korudukları sessizliklerini bozan prensler annelerini düşünmeden geçirdikleri bir tek gün olmadığını ve bu çok yavaş geçen 10 yıl içinde her an onu yanlarında hissettiklerini söyledi.

"O tünelde tam olarak ne olduğunu belki hiçbir zaman bilemeyeceğiz. Fakat ben bunu yaşadığım müddetçe merak edeceğim," diyen Prens Harry "bence tüm dünyada aynı benim gibi bunu merak edecek," diye ekledi.

"Geçirdiğimiz bu son 10 yılda annemi hep yanımda hissettim."


İngiltere tahtının büyük varisi Prens William "Her şey olup bittikten sonra her gün bunu düşünüyorduk. Annemi neyin nasıl öldürdüğünü düşünmediğim bir tek günüm geçmiyor. Çok uzun zaman oldu ve inanın bu 10 yıl bizim için çok ama çok yavaş geçti."

22 yaşındaki Prens Harry "Sanırım tüm insanlar ondan etkilenmişlerdi. Annemde herkeste olmayan çok özel bir ışık vardı. Yardımseverliği ve her zaman güçsüzün yanında oluşu onu farklı kılıyordu. Bugün hala gazeteciler ve yazarlar onu hatırlamak gerektiğini, onunla ilgili yazıları ve programları takip etmek gerektiğini düşünüyorlar. Bence bu hiç bitmeyecek. Annemin unutulduğu ve hakkında hiçbir şey yazılıp çizilmediği bir gün olmayacak."

"Her zaman onunla ilgili bir şeyler yapmak istedik. Bu yıl eğer yaşasaydı 46 yaşında olacaktı. Doğum günü olan 1 Temmuz'da çok büyük bir konser düzenleyerek onu anacağız. Annemin en sevdiği sanatçılar sahnede olacaklar."

Annelerinin kameralar karşısında her zaman 'kendi' gibi olmadığını söyleyen prensler, kameraların olmadığı ortamlarda Diana'nın çok daha hayran olunacak bir doğallığa sahip olduğunu, kameraların karşısında yapmak zorunda kaldığı rolden her zaman nefret ettiğinin de altını çizdiler.

Prenslerin bu çok özel röportajı 18. Haziran'da Amerikan NBC kanalında "The Today Show" programında gösterilecek.