kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sanık mahkeme salonunda intihar etti!

Yeni Haber
Fransa'nın kuzeydoğusundaki Laon kentinde tutuksuz yargılanan bir sanık, mahkeme heyeti kararını açıkladıktan sonra cebinden çıkardığı silahı ateşleyerek intihar etti...
Ağır ceza mahkemesinde, tecavüz suçlamasıyla kapalı celsede tutuksuz yargılanan şahsın mahkeme salonuna nasıl tabancayla girdiği konusunda hem Adalet Bakanlığı, hem de İçişleri Bakanlığı ayrı ayrı soruşturma başlattı.

Fransa'da geniş yankı uyandıran intiharla ilgili basının sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Rachida Dati, gerekli soruşturma ve incelemeyi hemen başlatmak üzere Laon'a derhal müfettiş gönderdiğini söyledi.

Doğudaki Metz kentinde geçen hafta bir kadın, ''annelik görevini yerine getiremediği'' gerekçesiyle çocuğunun velayetini kendisine vermeyen bir yargıcı makam orasında bıçaklamıştı.

Fransız adliyelerinin yeteri kadar korunmadığını düşünen yargıç, savcı ve avukatlar, hafta başında, bu olayı protesto etmek için ülke genelindeki adliye sarayları önünde kısa süreli protesto gösteri düzenlemişti.

Son gelişmeler üzerine, Adalet Bakanlığı, mahkemelerin güvenliği için bütçeden 20 milyon avro ayrılmasını kararlaştırmıştı.