kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
OLMERT: BATI DERHAL MÜDAHALE ETMELİ... GAZZE'DE halk, çatışmaları protesto için sokaklara döküldü. Yaklaşık 10 bin kişi "Kardeş kanı akmasın" sloganları atarken üzerlerine ateş açıldı. 2 Filistinli öldü. İki çalışanın ölmesi üzerine BM de faaliyetlerinin çoğunu askıya aldı. İsrail Başbakanı Ehud Olmert, durumun endişe verici olduğunu, Batı'nın bir an önce duruma müdahale etmesi gerektiğini vurguladı.

Ortadoğu ateş topu

1 Gazze ..
'Türkiye ateşkese arabulucu olsun'
Gazze'de El Fetih ile Hamas arasındaki çatışmalar iç savaş boyutuna ulaştı. Dün en az 30 kişi öldü. Telefonla ulaştığımız El Fetih Sözcüsü "Türkiye yardım etsin" çağrısında bulundu

Bağımsız bir devlet olabilmek için yıllardır İsrail'e karşı mücadele veren Filistin'de artık kan, kardeşler arasında dökülüyor. Pazartesi başlayan ve 50 kişinin öldüğü çatışmaları durdurmak için Mısır devrede. Ancak ateşkes sağlanamadı. El Fetih ve Hamas'ın silahlı kanatlarındaki milisler, "düşmanlarını" kaçırıyor, kelepçeliyor, yüksek binaların tepesinden attıyor. İki ateş arasında siviller, çoğu kadın ve bebekler ölüyor...

'HAMAS DARBE PLANLIYOR'
Bölgeyi ürküten bu gelişmeler üzerine dün ulaştığımız El Fetih Sözcüsü Zinni Al Zahiri, Türkiye'yi arabuluculuğa çağırdı. Gazze'deki durumu "felaket" olarak niteleyen Zahiri, ilk silahı ateşleyenin kendileri olmadığını söyledi. Ateşkes görüşmelerinin sürdüğüne dikkat çeken Zahiri şöyle konuştu: "Gazze'deki felaketi durdurmak için Türkiye'den gelecek her türlü çabayı memnuniyetle karşılarız. Çünkü biz bağımsızlığımız için savaşmalıyız, birbirimizle değil..." El Fetih lideri Firaz al Şummali, Hamaslı Başbakan İsmail Haniye'nin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a darbe hazırlığında olduğunu öne sürdü.

'HEPİMİZİ YAKAR'
* Filistinli yetkili Saeb Erakat ise, "Birileri bu ateşten kazançlı çıkacağını sanıyorsa yanılıyor. Bu savaş bizi yakacak" dedi.

* İktidardaki Hamas, Gazze'nin kuzeyinin büyük bölümünü ele geçirirken Abbas'a bağlı El Fetih güçlerine "silah bırak" çağrısı yaptı.

* El Fetih Merkez Komitesi, şiddet yatışıncaya dek bakanlarının hükümet çalışmalarına katılmama kararı aldı.

* Gazze Şeridi'nin güneyindeki, Abbas'a bağlı özel timlerin karargahının altında 1 tonluk bomba patladı, 13 güvenlik görevlisi öldü.
Haberin fotoğrafları