kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Terörist sayısına düzeltme

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü mensuplarının sayısıyla ilgili olarak içerde bin 500, sınır dışında ise 3 bin 500 gibi rakamların söz konusu olduğunu söyleyerek, "İçerde ve dışarda da bir ayrıma gitmek gibi bir anlayış söz konusu olamaz. Terörle mücadelede her iki bölgeyi de aynı şekilde ele almak, ama önceliğe gelince öncelik tabii ki yurt içinde mücadeleyi sürdürmek" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün AK Parti Genel Merkezi'ne gelişinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin " Terör örgütüyle alakalı verdiğiniz bazı rakamlar tartışma yarattı. İçerde 5 bin, dışarda 500 var şeklinde tam olarak neyi kastettiniz?" sorusuna Başbakan Erdoğan, "Şimdi öncelikle böyle bir şeyi daha resmi bir noktaya çekme hususunda... Orada da ifade ettiğim gibi, zaman zaman gazetelerde yazılıyor, '5 bin içerde 500 dışarda'... Bu işin aslına gerçeğine bakarsak; elimizdeki bizim şu andaki rakamlar, güvenlik güçlerimizde. Bunlar hep tahminidir, ama içerde bin 500, sınır dışında 3 bin 500 gibi rakamlar söz konusu." diye konuştu.

İçerde de dışarda da bir ayrıma gitmek gibi bir anlayışın söz konusu olmayacağını söyleyen Erdoğan, "Burada terörle mücadelede her iki bölgeyi de aynı şekilde ele almak, ama önceliğe gelince, öncelik tabii ki yurt içinde mücadeleyi sürdürmektir. Önceliklerde bu hiçbir zaman öncelik sırasını kaybetmez." diye devam etti.

Güvenlik noktasında, atacakları adımlarla siyasi irade olarak ilgili kuruluşlarla istişarelerini her zaman yaptıklarını kaydeden Erdoğan, bunu yaptıktan sonra siyasi irade olarak karar vereceklerini söyledi. Erdoğan, "Bu süreç içerisinde de hassasiyetimiz hükümet olarak, devlet olarak, güvenlik güçleri olarak bellidir. Bu konuda hassasız, hassasiyetimizin gereğini de yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki gün, hafta, aylarda da bu aynen devam edecek." dedi.

Başbakan Erdoğan, "sınır güvenliğiyle" ilgili bir soruya da, "Temposu artırılarak devam ediyor. Sınır güvenliği çok büyük önem arz ediyor. Öncelikli olan Irak sınırıdır. Oraya yönelik tedbirlerimizi zaten askerlerimiz almış vaziyette. Almaya devam ediyor" cevabını verdi.

CHA