kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

D'Alema: Türkiye zor günler geçiriyor

Yeni Haber
İtalya Dışişleri Bakanı Massimo D'Alema, Türkiye'nin son günlerde tırmanan terör saldırıları ile 22 Temmuz'da yapılacak genel seçimler nedeniyle zor günler geçirdiğini söyledi. D'alema TBMM'yi ziyaretinde Meclis Başkanı Bülent Arınç'a ikili ilişkilerde gösterdiği çaba ve samimiyetten dolayı teşekkür etti.

İtalya Dışişleri Bakanı D'Alema ve beraberindeki heyet, TBMM'de Meclis Başkanı Bülent Arınç tarafından kabul edildi. Sadece TBMM'ye saygınlıklarını ifade etmek için değil, TBMM Başkanı Arınç'a da saygılarını ifade etmek için geldiklerini belirten D'Alema, Türkiye'de son günlerde yaşanan terör olaylarına dikkat çekti.

TÜRKİYE HASSAS GÜNLER GEÇİRİYOR


Türkiye'nin seçim sürecine girmesi nedeniyle hassas günler geçirdiğini vurgulayan konuk Bakan D'Alema, "Türkiye'ye ziyaretlerimizin nedenleri var. Türkiye'nin seçimlerden dolayı hassas bir döneme girdiğini izliyoruz ve biliyoruz. Ziyaretimizin amaçlarından biri, İtalya devleti olarak kurumlarıyla, Türkiye'ye dostluk duygularıyla destek vermek" dedi.
Bakan D'Alema konuşmasına şöyle devam etti:

"Dost ve yakın ülke olan Türkiye, son zamanlarda terör olaylarına maruz kalmaktadır. Terörden çok çekmiş bir ülkeyiz. Terörün ne denli bir canavar olduğunu yakından bilmekteyiz. Terörle mücadele etmenin de tüm toplumun katkısını gerektirdiğini biliyoruz.Türkiye'ye, İtalya ile birlikte Afganistan olsun Lübnan olsun çok hassas ve çok özel bölgelerde birlikte başarıyla hareket ettiğimiz için bize destek verdiği için de teşekkür etmek istiyoruz. Türkiye'nin üstlendiği sorumlulukları ve görevleri büyük bir bilinç ve başarıyla yerine getirdiğini teyit etmektedir. AB, Türkiye'ye faydalı olabilir ama asıl Avrupa'nın Türkiye'ye ihtiyacı bulunmaktadır."
Meclis Başkanı Bülent Arınç da yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki ilişkilerin her bakımdan "mükemmel olduğunu" söyledi.

"İlişkilerimizi her zaman güçlü tuttuk" diyen Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Sayın D'Alema ve İtalyan Hükümetine, Türkiye'nin AB sürecine verdikleri samimi ve kararlı destek için teşekkür ediyorum. D'Alema, son günlerdeki demeçlerinde müzakere halinde bulunan Türkiye'nin bu sürecine katkı sağlayacağını ve AB'nin coğrafi bir birlik olmadığını, siyasi bir birlik olduğunu, Türkiye'nin de şartları yerine getirmesi halinde AB üyesi

olacağını yürekli, samimi ve kararlı bir şekilde ifade etmişlerdir. Desteklerinin bu süreç içinde devam edeceğini ümit ediyoruz, bekliyoruz. Dolayısıyla Türkiye'nin, İtalya gibi güçlü bir desteği var."
Görüşme, basına kapalı olarak devam etti.

(ANKA)