kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Türkiye şehitlerine ağlıyor

Yeni Haber
Siirt Şirvan'da yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan askerler bugün gözyaşları içinde toprağa verildi.

Jandarma Er Kadir Yalçın için Kocatepe Camisi'nde, Jandarma Kıdemli Astsubay Üstçavuş Mustafa Kömürcü için Gaziantep'in İslahiye ilçesinde ve Jandarma Uzman Çavuş Serbülent Yalçın için Kırıkkale'de düzenlenen törenlerin ardından şehitler toprağa verildi.

Jandarma Er Kadir Yalçın için Kocatepe Camisi'nde düzenlenen törende, şehit erin babası Hasan yalçın, annesi Meryem Yalçın ve üç kardeşi ile nişanlısı Sibel Yalçın taziyeleri kabul etti. Kadir Yalçın'ın dedesi Hasan Akkoç da torununun askerde çekilmiş bir fotoğrafını tören boyunca kucağında taşıdı.

ŞEHİT CENAZESİNDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Törene, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı Osman Güneş, Devlet Bakanları Ali Babacan ve Beşir Atalay, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, Deniz Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yener Karahanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, ATO Başkanı Sinan Aygün ve öteki yetkililer katıldılar.

Tören için cami avlusunda toplanan vatandaşlar, göz yaşlarını tutamamazken, bazılarının fenalaştığı görüldü. Cenaze törenine gelen bir gruptakiler, üzerinde ''Ne zaman bitecek bu acı'', ''Yatan kelle değil, Türk evladı'' yazılı dövizler taşıyarak, ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''Şehidim hakkını helal et bize'' şeklinde slogan atarak, tekbir getirdi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, şehit er Yalçın'ın ailesine taziyelerini sunarken, son olarak dedesi Hasan Akkoç ile görüştü. Bu sırada duygulandığı gözlenen Büyükanıt, protokoldeki yerini aldıktan sonra göz yaşlarını sildi.

Abdullah Gül'ün şehit erin ailesine taziyelerini sunduğu sırada avluda bekleyenlerden bazıları ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''Yan gelip yatmıyor, can verip yatıyor'' şeklinde sloganlar attılar. Bu sırada, törene katılan kadınlardan bazılarının ''Bu son olsun'', ''Analar ağlamasın'' diye seslendikleri duyuldu.

Protokoldekilerin yerini aldıktan sonra, öğle namazından çıkanların da katılımıyla şehit er Kadir Yalçın'ın cenaze namazı kılındı. Yalçın'ın cenazesi omular üzerinde top arabasına konularak bir süre taşındı. Bu sırada törene katılan protokoldekiler ve vatandaşlar top arabasının ardından bir süre yürüdüler. Şehidin tabutu daha sonra cenaze aracına alınarak Cebeci Askeri Şehitliği'ne götürüldü.

Protokoldekilerin top arabasının ardından yürüyüşü sırasında Abdullah Gül, protestolarla karşılaştı. Gül'e yaklaşarak terki göstermeye çalışan bir kişi polisler tarafından uzaklaştırıldı.

Törene katılanlar, Genel Kurmay Başkanı Büyükanıt'ı ise zaman zaman alkışladılar. Orgeneral Büyükanıt'ın camiden ayrılışı sırasında, şehit yakınlarından bazıları ''Asın bu Apo'yu'', ''Yeter artık'' şeklinde seslendi.

Kocatepe Camisi'ndeki cenaze töreni sırasında güvenlik önlemi alan polislerle gazeteciler arasında sık sık tartışmalar yaşandı. Şehit Er Kadir Yalçın'ın cenazesi, ailesi, yakınları ve vatandaşların katıldığı törenle Cebeci Şehitliği'nde toprağa verildi.


ŞEHİT MUSTAFA KÖMÜRCÜ GAZİANTEP'TE TOPRAĞA VERİLDİ


Siirt-Şirvan kara yolunda teröristlerce yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Jandarma Kıdemli Astsubay Üstçavuş Mustafa Kömürcü'nün (27) cenazesi Gaziantep'in İslahiye ilçesinde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Şehit Kömürcü'nün cenazesi İslahiye Devlet Hastanesi morgundan alınarak Kurdini Mahallesi'nde bulunan baba evine getirildi. Burada, şehit Kömürcü'nün Ordu'da astsubay olarak görev yapan ağabeyi Emin Kömürcü ile Sivas'ta astsubay olarak görev yapan kardeşi Mesut Kömürcü ve İslahiye'de bulunan ağabeyi Mehmet Kömürcü ile akrabaları, arkadaşları ve mahalle halkı tarafından alkışlarla karşılandı.

Ağabey Emin Kömürcü, ''Yiğidim hoş geldin, şehidim hoş geldin, vatan sağ olsun...'' diyerek, beylik tabancasıyla havaya ateş ederek, şehit kardeşini karşıladı. Şehit Kömürcü'nün cenaze arabasında bulunan tabutuna sarılan yakınları, askerler ve polisler tarafından güçlükle teskin edildi.

Şehit Kömürcü'nün evinden alınan cenazesi büyük bir kalabalığın katılımıyla kent merkezinde bulunan Derviş Paşa Merkez Camiine getirildi. Cenazenin getirilişi sırasında Türk bayrağı açan kalabalık bir topluluk, attıkları sloganlarla terör örgütünü lanetledi.

Derviş Paşa Camiinde kardeşlerinin tabutu başında bekleyen ağabeylerini burada 172. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İzzet Ocak teselli etti.Ağabey Emin Kömürcü, Tuğgeneral İzzet Ocak'a daha önce aynı bölgede kendisinin de görev yaptığını, kardeşinin kendilerinden sonra göreve başladığını belirterek, ''Ama o şimdi bizden öne geçti. Bizden sonra başladı, bizim önümüze geçti. Gerekirse biz de şehit oluruz. Vatan sağ olsun...'' dedi.

Öğlen namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından İslahiye Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende konuşma yapan İslahiye İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hasan Hüseyin Erkmen, şöyle konuştu:

''Bu milletin şehitleri, Türk adının dünyada duyulduğu andan itibaren şanlı bayrağımızı yeryüzünün pek çok noktasına taşıyarak üç kıtayı yurdu haline getirenler, kurdukları devletler ve imparatorluklarla tarihe yön verenler, kazandıkları zaferlerle çağı kapatıp çağ açanlar ve idealleri uğruna bedenlerini bu kutsal toprağa koyanlardır. Bu güzel Anadolu'muzu
atalarının her türlü oyununa rağmen Türk yurdu olmaktan çıkaramayan hain güçler, kendilerinin gücünün yetmeyeceğini anlayınca farklı yöntemlerle bölüp parçalamayı amaçlayan bir takım oyunlar içinde bulunmaktadırlar. Bu idealler peşinde koşanlar geçmişte olduğu gibi, bugün ve gelecekte de Türk milletinin sarsılmaz azim ve iradesi karşısında hüsrana uğrayacaktır.''

Buradaki törenin ardından, bir süre sloganlar eşliğinde omuzlarda taşınan şehit Kömürcü'nün cenazesi, daha sonra cenaze arabasına konuldu.Bu sırada, şehit eşinin tabutunun yanına oturan Serap Kömürcü, ''Vatan sağ olsun. İki evladım var. Onlar babalarının kanını yerde bırakmayacaklar'' dedi.

Şehit Kömürcü'nün cenazesi konvoy eşliğinde getirildiği İslahiye şehitliğinde toprağa verildi. Bu sırada ağabeyi Mesut Kömürcü, havaya ateş etti. Daha sonra şehidin şiltinin verildiği sırada konuşan ağabeyi Emin Kömürcü, ''Kardeşimizin emanetini büyük bir şerefle aldık. Biz, dimdik ayaktayız ve Türk milleti de ayakta. Eminim ki kardeşimizin kanı yerde
kalmayacak, milletimizin başı sağ olsun'' diye konuştu.


ŞEHİT SERBÜLENT YALÇIN İÇİN KIRIKKALE'DE TÖREN DÜZENLENDİ


Siirt-Şirvan kara yolunda terör örgütü PKK'nın döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Serbülent Yalçın için Kırıkkale'de tören düzenlendi.

Şehit Uzman Çavuş Yalçın'ın cenazesi, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi morgundan alınarak önce Kaletepe Mahallesi'ndeki baba evine, buradan Nur Camisi'ne getirildi.Çok sayıda kişinin bulunduğu cenaze törenine, şehidin, kendisi gibi uzman çavuş olan kardeşi Güngör Yalçın da üniformasıyla katıldı.

Törende kısa bir konuşma yapan baba Ali Yalçın, Türk askerinde, terör örgütü PKK'yı yok edecek gücün bulunduğunu ifade etti. Baba Yalçın, ağlayarak, ''Sabrediyoruz, sabrımız kalmadı artık. Benim yavrum şehit oldu, başka ocaklar sönmesin. İş birlikçiler bulunsun. Amerika, askerimizin önünü bıraksın. Bir evladım şehit oldu bir evladım daha var, o da feda olsun'' dedi.

Cenaze namazının ardından şehit Uzman Çavuş Yalçın'ın cenazesi, Cumhuriyet Meydanı'na kadar omuzlarda taşındı.Yüzlerce kişinin katıldığı törende, terör örgütü lanetlendi. Şehit askerin annesi, kız kardeşi ve diğer yakınlarının da bulunduğu kalabalık, tabutu taşıyan askerleri ve tören mangasını alkışladı.

Şehit Yalçın'ın cenazesi, askeri araçla götürüldüğü Balışeyh ilçesine bağlı Koçubaba beldesinde, belde mezarlığında toprağa verildi.Cenaze törenine, Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, AK Parti milletvekilleri Murat Yılmazer, Vahit Erdem, Ramazan Can, Ankara Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hüseyin Güçlü, eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş diğer yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Ajanslar