kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ünlü armatör beraatını istedi

Gülcan DEMİRCİ- MERKEZ
Armatör Kahraman Sadıkoğlu, 2 yıl önce tersanesinde çıkan yangında 2 kişinin ölmesiyle ilgili açılan davada, kusurun kendisinde olmadığını söyledi..
Tuzla'daki Sadıkoğlu Tersanesi'nde bir gemide yapılan gaz testi sırasında iki işçinin ölümü, bir kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan patlamayla ilgili olarak hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 5 sanık arasında bulunan ünlü armatör Kahraman Sadıkoğlu, ilk kez ifade verdi. Sadıkoğlu "Yapılan işlemler benim bilgim dahilinde değildir" derken, müdahil avukat tersanenin kaçak çalıştırıldığını iddia etti.

İlk kez ifade verdi
Sadıkoğlu Tersanesi'nde 5 Haziran 2005'te Fezzano Genova isimli gemide patlama meydana gelmiş, Murat Çağın ve Hakan Özden ölürken, Jose Manuel Hermo Rodriguez yaralanmıştı. Tuzla Cumhuriyet Savcılığı, armatör Kahraman Sadıkoğlu, İtalyan Salvatore Barone, Tahir Özden, Engin Kaya ve Gürsel Esen hakkında "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açmıştı. Kartal 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın önceki gün görülen ikinci duruşmasına katılarak ilk kez ifade veren Sadıkoğlu şunları söyledi: "Tuzla'da en büyük tersanenin sahibiyim. Bin 110 işçi çalıştırmaktayım. Genel müdür ve müdürlerim var. Sorumlu olanlar da bunlardır. Usulsüz bir şekilde yapılan işlem sonucu kaza meydana gelmiştir. Olay sırasında yoktum. Ayrıca tersanelerde yapılan işlemler benim bilgim dahilinde değildir. Teknik bilgim de yoktur. Olayda kusurum yoktur. Beraatimi istiyorum" dedi. Ölenlerden Murat Çağın'ın ailesinin avukatı ise tersanenin kaçak çalıştırıldığını iddia ederek, Çalışma Bakanlığı'ndan çalışma izninin bulunup bulunmadığının sorulmasını istedi.
Haberin fotoğrafları