kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İzmir'de köprüyü havaya uçuracaklardı!

Yeni Haber
İzmir'de Buca ile Balçova ilçeleri arasındaki otoyolda bulunan köprü altına uzaktan kumandalı bomba yerleştirmek istedikleri iddiasıyla 2 üniversite öğrencisi gözaltına alındı.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü öğrencileri olan İ.K. (21) ve B.D. (21), otoyol köprü altına uzaktan kumandalı bomba yerleştirmek istedikleri iddiasıyla yakalandı. Zanlılara yardım ettiği ileri sürülen bir kişi daha aranıyor.
Sabaha karşı saat 04.00 sularında Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü asayiş ekipleri, şüphelendikleri bir otomobili takibe aldı. Otomobil, otoyol köprü altından geçtikten hemen sonra ormanlık alanda durduruldu.

Otomobilde şüpheli bir durum görmeyen polis ekibi, görev yerine dönmek üzere bölgeden ayrıldı. Ekip, otoyolun Buca ile Balçova arasındaki bölümünde bulunan köprünün altında şüpheli 2 kişiyi farketti.

Ellerindeki torbaları açtığı görülen 2 kişi, polisleri farkedince kaçmaya başladı. 2 zanlı, polisin kovalamacası sonucu kısa sürede yakalandı. Zanlılar gözaltına alınırken torba içinden, köprünün çıkış bölümüne kadar bir kablonun uzatıldığı farkedildi.

Bölgeye çağrılan bomba imha uzmanları, köprü altında uzaktan kumandalı bomba düzeneği tespit etti. Etkisiz hale getirilen bombada kullanılan patlayıcının tipinin ve yapılış şeklinin belirlenmesi için düzenek, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Gözaltına alınan 2 zanlının yanısıra T.K. adlı kişinin de arandığı belirtildi. Her 2 zanlının sorgusu ve olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

AA