kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Onların yaptığı vitrin transferi'

MUHARREM SARIKAYA
MUHARREM SARIKAYA
* Bu seçimde partide gürültü yok. Bir şey mi oldu?
(Gülerek) Yenilenme çabası içindeyiz. Bunun listesini yapmaya çalıştık. Eş dost arkadaş dayanışmasının ötesinde Türkiye'ye güven veren bir yaklaşım içinde liste yaptık.

* Listeye giremediği için istifa eden var mı?
Hayır yok. Aksine destek var. Van İl Başkanımızın milletvekili kardeşi liste dışı kaldı. Ama il başkanımız yeni aday için kolları sıvadı. Bu çok sevindirici. Herkes bu seçimin bir kişisel iktidar arayışı olarak değerlendirilmemesi gerektiği bilincinde. İzlediğimiz politikaların sonucu bu noktaya gelindi.

* Hangi politikaların sonucu?
Birincisi Cumhurbaşkanlığı seçim süreci, CHP doğru politika izledi. İkinci DSP ile işbirliği; ortaya çıkarılacak sorunları komuoyunda bekleyiş yaratacak açıklamalar yapmadan, çalışmayla, karşılıklı verdiğimiz sözlere güvenerek birleşme gerçekleştirildi. DSP ile hiç bir sözleşme, yazılı protokol, imza yoktu; ama söz ve güven vardı. Kamuoyu bunu takdir etti.

* Parti yelpazesini merkez sağa açacağınızı söylediniz. Merkez sağdan gelen 4 isim yeterli mi?
Bu sağ sol meselesi değil. Çünkü bizdeki olay Türkiye'deki tehdidi, tehlikeyi bertaraf etmek için Cumhuriyet temelinde bütünleşme projesi. Toplumun CHP'ye yönelik değişme ve yenilenme ihtiyacını gördüler. Cumhuriyet söylemiyle sağa sol söylemi üst üste iki ayrı söylem, konudur.

* AKP'ye de soldan gidenler oldu...
AKP'nin içine koyduğu insanların ardından hiç bir toplum kesimi yönelmiş değildir. Taban ile vitrine koydukları arasında farklı bir tablo var. Onlar bir seçmen kitlesi ile beraber, toplumun tercihleri doğrultusunda bu adımı atmış değil. AKP'nin yaptığı transfer. Kendi kişisel ihtiyaçlar ve AKP'nin vitrin düzenlemesi için ortaya çıkan bir işbirliğidir. AKP alıp vitrine koyacak. Bizimki ise büyük bir sosyal dönüşüm, taban bütünleşmesi.