kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Laçin vücudundaki ödemi atmak için bir elma, karanfil ve iki sap tarçını kaynatıp suyunu içeceğini söyledi.

Yaşım 37 ve anti-aging kremiyle yeni tanıştım

DUYGU GÖKMENOĞLU / GÜNAYDIN
Bir anti-aging kreminin reklam yüzü olan ünlü oyuncu Berna Laçin GÜNAYDIN'a güzellik sırlarını anlattı. Laçin; 18 yaşından beri cildinin bakımını aksatmıyor, 12.00-16.00 saatleri arasında güneşe çıkmıyor, yüksek faktörlü güneş kremleri kullanıyor. Çekimler dışında hiç makyaj yapmayan ünlü oyuncu, yanından göz kremini de asla ayırmıyor..
'Evdeki Yabancı', 'Belalı Baldız', 'Böyle mi Olacaktı' ve 'Ateş Dansı' gibi televizyon dizilerinin yanı sıra tiyatro sahnesinde de başarılı çalışmalara imza atan ünlü oyuncu Berna Laçin'in oyunculuğu kadar güzelliği de konuşuluyor. 37 yaşında olmasına karşın cildinde tek bir kırışıklık bile olmayan Laçin, geçtiğimiz ay Hunca Kozmetik'in Amerika'dan ithal ettiği anti-aging kremi Renewal'in reklam yüzü olmuştu. Bunun üzerine de Laçin'in güzellik sırları kadınlar tarafından merak edilmeye başlandı.

SAÇINDAN ÇOK DERTLİ
18 yaşından beri bakım kremleri kullanan ünlü oyuncu, 12.00-16.00 saatleri arası asla güneşe çıkmıyor. Cildiyle hiçbir sorunu olmayan Laçin, saçlarından yana ise çok dertli... İnce telli, zayıf ve yağlı saçlarının olduğunu söyleyen Laçin, saçlarını kısacık kestirerek tüm şikayetlerine son vermiş. Hatta Gülben Ergen'in de upuzun saçlarını kestirmesinde kendi payının olduğunu söylüyor. Laçin'e bakım sırlarını sorduk, o da anlattı:

* Bizim ülkede ilk kısa saç kullanan kişi benim... Harika Avcı'nın uzun, ekli, bukle bukle saçları modayken, 'Evdeki Yabancı' adlı diziyi çekerken saçlarımı kısacık kestirdim. Çok tuttu! Mesela Gülben Ergen'e de saçlarını kestirttim. Beni görünce Gülben, "Ah nasıl kıydın" dedi. Onun saçları uzundu, önüne doğru dökerdi. Ben de, "Yaşlanınca saçlarını yüzüne dökersin! Şimdi aç anacım!" dedim. Sonra baktım Gülben de kestirmiş, ona da çok yakışmıştı. Sonra insanlar cesaretlenmeye başladı.

CİLT YAŞIM ÇOK GENÇ
* Kuaföre giden kadınların arasında 'Berna Laçin saçı' diye bir şey oluştu. Annem bununla hep dalga geçti. Çünkü benim aslında son derece ince telli ve zayıf saçlarım var. Annem, "Senin her tarafının moda olacağı aklıma gelirdi de saçın için bunu hiç düşünmezdim. En dertli yerin saçın zaten!" der.

* Saçımda fön durmaz. Bugün yatarım sabaha saçım yapışır, hemen yağlanır. Yıllarca saçımla çok inatlaştım, çok heves ettim dalgalı saçlara ama olmuyor! Kuaförden çıkıp köşeyi dönmeden saçım düşüyor.

* Bir gün kuaförüme, "Saçımı hiç benim istediğim gibi yapmıyorsunuz" dedim. Duvardaki Rita Howard'ın fotoğrafını göstererek "Bakın, ne güzel saçları var. O teknolojiyle o zaman ne güzel yapmışlar! Siz benim saçımı yapamıyorsunuz" dedim. O da bana, "Sen de bana böyle saç getir ben de yapayım. Kedi tüyü gibi saçın var" dedi. Tabii ben çok bozuldum. Sonra düşündüm benden böyle saç çıkmaz. Sonra saçıma volümlü bir kesim yapıldı. Ben kokoş bir kadın da değilim. Yıka-çık bir model istedim.

* Kuaförüm bana yağlı saçlara özel şampuanla saçımı her gün yıkamamı söyledi. 'Her gün saç yıkanmamalı' denir. Ama ben doktora sordum. Bu saçınızın ürettiği yağ oranı ile ilgiliymiş. Mesela benim saçım asitli yağ üretiyor ve saçım yağlandığı zaman saçlarım dökülüyor. O yüzden benim saçımın yağlanmaması lazım...

* Cildim çok sağlıklıdır. Şu an normal ama eskiden karmaydı. Yaş ilerleyince insanların cildi daha kötü olur benim tam tersi oldu.

* Her zaman yaşıma uygun kremler kullandım. Hiçbir zaman anti-aging ürünlere geçemedim. Bana ağır geleceğini söyledi uzmanlar... 37 yaşındayım ancak cilt yaşım daha genç o yüzden hiçbir uzman bana o tarz ürünler vermedi. Aslında '37 oldum ve herkes kullanıyor, ben kullanmıyorum' diye de dertleniyordum.

PSİKOLOJİK RAHATLIK VERDİ
* Anti-aging kremi Renewal'ı denemem için bıraktılar. Aslında her bulduğumu yüzüme sürmem. Bir hafta ürüne hiç bakmadım. Sonra açtım kokladım. O krem, nane yağı kokuyordu. Ferahlık ve temizlik hissi veren ürünleri severim. Çok hoşuma gitti. Sonra diğer ürünlerini de denedim. Memnun kaldım. Yenilendiğimi hissetim. Sabah yanaklarım pembe kalkıyorum. Bu arada psikolojik olarak da anti-aging ürünleri kullanmaya başlayınca rahatladım.