kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Al Pacino filmde güzel yıldız Ellen Barkin ile kamera karşısına geçiyor. Ellen Barkin, insafsız bir kumarhane sahibi olan Willie Banks'e aşık olan Abigail karakterini canlandırıyor.

Bu ekiple birlikte çalışmak bir harikaydı

Soygun filmlerinin dönüşünü müjdeleyen Ocean's serisinin üçüncü halkası 'Ocean's 13'te çetenin karşısına zorlu bir rakip çıkıyor. Ocean çetesi son mücadelesini, Hollywood'un usta aktörlerinden, zor rollerin adamı Al Pacino'ya karşı yaşıyor. Usta aktör, yeni filmini ve rolünü Türkiye'de sadece Yeni Aktüel dergisine anlattı..
lk ikisiyle gişede büyük başarı sağlayan Ocean's serisinin yeni filmine, Hollywood'un usta aktörlerinden Al Pacino da dahil oldu. Las Vegas'ta soyulmadık yer bırakmayan Danny Ocean çetesi, filmde Al Pacino'nun canlandırdığı acımasız kumarhane sahibi Willy Bank'e karşı mücadele ediyor. Brad Pitt, George Clooney, Andy Garcia ve Matt Damon gibi yıldız oyuncularla kamera karşısına geçtiği için çok mutlu olduğunu söyleyen usta aktör, Türkiye'den sadece Yeni Aktüel dergisine konuştu. İşte Al Pacino'nun ağzından yeni filmine dair samimi açıklamalar:

* 'Ocean's 11'in hayranlarındandım. 'Ocean's 12'yi ise bir türlü izleyemedim ama seyretmek için sabırsızlanıyorum. Doğrusu iyi bir hikâyeydi. Tüm çocuklar ve yönetmen Steven Soderbergh, filmin içine girmiş ve eğlenmişlerdi. Bulaşıcı bir şeydi bu hal...

WILLY İNSAFSIZIN TEKİ
* Willy Bank biraz megaloman bir tip. İşi ve otelleri onun her şeyi; o kadar ki çevresinde olup biten başka her şeye gözlerini kapamış. Sonuç olarak onun çöküşünü hazırlayan şey de tek bir yöne bakıyor olması. At gözlüğü takmış kişileri oynamayı severim!

* Willy Bank Danny Ocean'ı yani rakibini iyi tanıyor. Ayrıca bir bakıma sapıkça bir şekilde, bu tür oyunlara girmeyi eğlenceli buluyor. Ne var ki, olayların hızlı akışına kendini kaptırıyor. Ulaştığı patronluk konumunun tadını çıkarıyor. Ona benzeyen birtakım adamlarla tanıştım; oldukça yoğun insanlar. 42 bin çalışanı olan biriyle konuştum örneğin; 'parlak' kelimesi bu adamı tanımlamaya yetmez.

* Willy Bank Danny Ocean ve çetesini tehdit olarak kabul etmiyor. Bence kendini üstün görüyor, ama onları hesaba katması gerektiğini bilse de pek inanamıyor çünkü son derece tedbirli biri. Arkasındakiler bir şekilde ağırlığı olan insanlar. Öyle olmasaydı bu konumda olamazdı. Ayrıca eminim ki insanların ona vefa borçları falan var. Ama unutmamak lazım ki başkalarını önemsiz görmek insanın yapısında vardır. Bunun onun kusurlarından biri olduğunu söyleyebilirim.

* Willy'nin yaptıklarına bakarak insafsız biri diyebilirim. Ama böyle bir karakteri canlandırdığınızda, onun diğer yanlarını da gösterebileceğiniz bir denge bulmak istiyorsunuz. İnsaniyetten bahsetmiyorum; bu öyle bir film değil. Ama bir yandan da farklı bir bakış açısı sunmak istiyorsunuz. Willy iki yöne de gidebilirdi; kendisi öyle olmasa da onda acınası bir şey var...

* Sağ kolumu canlandıran Ellen Barkin bazı nedenlerden ötürü Willy'ye aşık biri. Willy'nin belli yetenekleri var. Onun konumuna gelmiş herkesin yetenekleri vardır ve bence Abigail'in bu yeteneklere saygısı var. Ayrıca, sanırım belli bir görünümü olan ve iş açısından buna minnet duyan bir kadın. Bu insanlar için iş her şey demek. Willy'nin Abigail'in özel hayatı konusunda fazla bir şey bildiğini sanmıyorum. Hatta gözlerinin rengini bile söyleyebileceğini sanmıyorum ama Willy bir şekilde Abigail'in elbiseyle güzel göründüğünü biliyor çünkü insanlar ona söylemiş. Öte yandan, Abigail onun yanında ve kendine verilen işi yapıyor. Willy için diğer insanlar hakikaten yok gibi bir şey.

STEVEN BİR HARİKAYDI
* Yapımcı Jerry Weintraub, harika bir yapımcıdır. Jerry her an orada olan bir yapımcıdır. Bu işe gerçekten ilgi duyar. Bunu yapmaktan hoşlanır ve siz de bunu hissedersiniz; o yüzden herkes ona ayak uydurur. Nasıl bir anlayış beslediğini bilirsiniz. Çevrenizde böyle birinin olması iyidir.

* Steven Sobergh harika bir yönetmen. Ne kadar harika olduğunu duymuştum ve elbette çok güzel filmlerini izlemiştim. Çevresinde olmak ve onunla çalışmak en müthiş deneyimlerimden biri oldu. Sahnenin sizin için canlanmasını öyle bir sağlıyor ki kendinizi bir filmdeymiş gibi hissetmiyorsunuz. Ambiyans yaratıyor, ki yönetmenlerin yaptığı en harika şeylerden biridir bu. Ayrıca oyuncu olarak size özgürlük sağlayan o rahatlığı sunuyor. İzlediğini biliyorsunuz. Onunla daha önce hiç çalışmamıştım. Kendisiyle çalışmak gerçek bir ödüldü.

* Bu ekiple çalışmak çok eğlenceliydi. Bunu kendileri gibi yapan ve sizi de aralarında görmek isteyen bir ekibe dahil olduğunuzda kendinizi hemen rahat hissediyorsunuz. Bu insanların bazılarını önceden tanımıyordum ama bana karşı çok sıcak ve harikaydılar. Julie'yle birkaç kez karşılaşmıştım; Brad ve Matt'le de... Don Cheadle müthiş biri! Ve diğerleri... Harikaydı!
Haberin fotoğrafları