kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erkekler de evde kısırlık testi yapabilecek!

Yeni Haber
ABD'de piyasaya sürülen yeni bir test, çocuk sahibi olmak isteyen erkeklere ilk kez evde sperm yoğunluğunu ölçme imkanı sunuyor...
New York-Presbyterian Hastanesi-Columbia Üniversitesi Erkek Üreme Merkezi Müdürü Dr. Harry Fisch, test sonuçlarının çiftlere, çocuk sahibi olma konusunda herhangi bir sorunları olup olmadığı konusunda ilk elden bilgi vereceğini kaydetti.

Genosis firması tarafından üretilen ''Fertell'' adlı testin içinde, hem kadın hem de erkek için ayrı test aparatı bulunuyor. Test kadınların yumurta kalitesini gösteren hormon seviyesini ölçerken erkekler için olanaparat ise sperm yoğunluğunu ölçüyor. Test sonuçları erkekler için 80, kadınlar için 30 dakikada elde ediliyor.

Kısırlık tedavisine genellikle önce sadece kadınların başladığını ve kısırlığın çiftlerin yüzde 50'sinde erkekten kaynaklanmasının pek çok kişiyi şaşırttığını belirten uzmanlar, tek kutuda bulunan iki ayrı testin,kısırlığın hem kadın hem de erkekten kaynaklanabileceği mesajını iletme bakımından önemli olduğuna dikkat çekiyorlar. Ayrıca uzmanlar testin, kısırlıkla ilgili önemli problemleri ortaya koyacağının altını çiziyorlar.

ABD Hastalıklardan Korunma ve Kontrol Merkezinin verilerine göre, ülkede her yıl yaklaşık bir milyon kadın üreme ile ilgili problemlerle ilgili olarak doktora başvuruyor.