kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
V. Putin

'Nükleer bir savaşa yol açabilirler'

ABD-Rusya arasındaki füze savunma sistemi gerilimi büyüyor. Sisteme kucak açan Avrupa ülkelerini açıkça tehdit eden Rus lider, son röportajında yine rest çekti..
Rusya lideri Vladimir Putin, Almanya'da yapılacak G8 zirvesi öncesi üye ülkelerin medya temsilcilerini kabul etti. İngiliz Times gazetesine de bu kapsamda uzun bir röportaj verdi, Amerika'nın Polonya ve Çek Cumhuriyeti'ne yerleştirmeyi planladığı füze kalkanı projesini eleştirdi. "Kurulacak bir kalkan, Rusya'nın füzelerini Avrupa'daki hedeflere yönlendirmesine ve nükleer savaş çıkmasına neden olur" diyen Putin sözlerini şöyle sürdürdü:

'CEVAP VERMELİYİZ'
* Eğer ABD'nin nükleer potansiyelinin bir kısmı Avrupa'ya konuşlandırılırsa bu bizim için tehdit oluşturur. Buna cevap vermemiz gerekir. Bu tarz bir savunma kalkanının bir tarafta olması, diğer tarafta olmaması nükleer gerginlikleri tetikler.

* (İran'ın füzelerine atfen) Bize, füze kalkanının var olmayan bir şeye karşı olduğu söyleniyor. Bu, size de komik gelmiyor mu?

'GANDİ GİBİYİM'
* (Litvinenko'yu öldürmekle suçlanan Andrey Lugovoy'la ilgili) Bu hangi açıdan bakarsanız bakın aptallıktan başka şey değil. Anayasanın Rus vatandaşının bir başka ülkeye iadesini engelleyen maddesini bilmiyorlarsa bu yönetim yeteneklerinin seviyesinin düşük olduğu anlamına gelir. Bilincinde olmalarına rağmen böyle davranıyorlarsa da bu durumun siyasi olduğunu gösterir.

* Kesinlikle ben saf ve kusursuz bir demokratım. Esas problem, hatta trajedi yapayalnız o l m a m . Mahatma Gandi'nin ölümünden sonra onun gibi saf demokratlar dünyaya gelmedi...