kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
CASTRO'NUN KİTABI Şener, Burdur Hapishanesi'ndeki bir mahkûmun boncuklarla yaptığı Che Guevara resmini oğul Castro'ya hediye etti. Oğul Castro'nun ise kendisine babasının yazdığı bir kitabı hediye etmesi üzerine salondaki gazeteciler Şener'e "Sizi sonunda komünist yapacağız" dedi.

'Az komünistliğimi Küba değiştiremedi'

Küba Devlet Başkanı Fidel Castro'nun oğluyla buluşan Abdüllatif Şener, Mülkiyeli olmasından kaynaklanan "biraz komünist" ruhunu Küba'nın değiştirmediğini söyledi..
Seçimlerde aday olmayacağını açıklayan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Türkiye'yi ziyaret eden Küba Devlet Başkanı Fidel Castro'nun oğlunu ağırladı. 14'üncü Bağlantısızlar Hareketi'ni izlemek için geçen yıl Küba'ya giden Şener, Mülkiyeli olmasından kaynaklanan 'biraz komünist' ruhunu Küba'nın değiştirmediğini söyledi. GAP Binası'nda düzenlenen kahvaltıda Fidel Castro Diaz Balart'la bir araya gelen Şener, gazetecilerin kendisine "Mülkiyelisiniz. Her Mülkiyeli biraz komünisttir" dediklerini hatırlattı. Şener gazetecilere dönerek, "Küba ziyaretinden sonra bu biraz komünistlikte değişiklik oldu mu', diye sordunuz. İtiraf edeyim ki Küba ziyaretinden sonra bu biraz komünistlikte herhangi bir değişiklik olmadı."

CHE GUEVARA RUHU
Şener, Che Guevara ruhuna benzer bir ruh taşıdığına ilişkin yorumlara yönelik de "Ben kendimi tanımlayarak yoluma devam etmiyorum. Yapılması gerekeni yapmaya, yapılmaması gerekenleri yapmamaya çalışıyorum. Hiçbir zaman kendimi bir takım tanımlar içinde sunma çabası içinde bulunmadım" dedi. Siyasetle ilgisi olmadığını ve bir bilim adamı olduğunu söyleyen oğul Castro da Türkiye'deki siyasi gelişmeler hakkında yorum yapmaktan kaçındı ve "Biz hiçbir ülkenin içişlerine dair tutum sergilemeyiz" dedi. Şener'in aday olmayacağını kendi ağzından öğrendiğini belirten oğul Castro "Saygı duyulması gereken bir karardır" diye konuştu. Castro, babasının sağlığının da iyiye gittiğini ifade etti.
Haberin fotoğrafları