kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Eşi Annalise Şimşek'in resmini cüzdanında taşıyor.

AB'ye girmemiz önemli değil

* AB GEREKLERİNİ YERİNE GETİRDİK: AB sürecinin gereklerini yerine getirdik. Birinci sınıf kurumlar ve birinci sınıf yasal düzenlemeler, birinci sınıf iş kültürü. AB'ye girip girmememiz önemli değildir. Biz o gerekleri yerine getirirsek, Türkiye zaten muazzam bir transformasyon yaşar. Avrupalılar gelir, yalvarır girin diye.

* CUMHURİYET MİTİNGLERİ: Türkiye özünde laiktir. Cumhuriyet mitinglerini önemsiyorum. Demokrasinin ne kadar yerleştiğini göstermesi açısından çok önemli. Ama ikili bir yapı varmış gibi bir hava yaratılmasından kaygı duyuyorum. Hepsine sahip çıkacağız. Bunlar üzerinde tartıştığınız zaman kamplar ortaya çıkıyor.

* İRTİCA ÇIKAR KAVGASI: Statükoyu korumak isteyenler şimdi laikliği bahane ediyor. Elle tutulur somut bir şey değil ki, 'laik değilsiniz' diyor, nasıl ispatlayacaksınız. Gizli gündem nasıl olur. Ekonomik politikalar itibariyle dışa entegre, dış politikasında AB, içeride canlı bir basın var, eğitim seviyesi yükselen bir memleket. Kişi başına gelir artıyor. Böyle bir memleketteki irtica tehlikesiyle 70'li yıllardaki irtica tehlikesi aynı mı? Bence irtica tehlikesi yoktur.

* EŞİMİN BAŞI AÇIK: Türban, kişisel tercih. Nasıl ki her türlü giyime saygı gösteriyorsak buna da saygı göstermeli Eşim başını ötmüyor. Ama başını örtene saygı göstermek gerekir.

* TÖREYE AĞIR CEZA GETİRDİK: AK Parti, manevi değerlere sahip çıkma anlamında muhafazakar, bazı anlamlarda da son derece liberal ve ilerici. Kız çocuklarının okuması için UNESCO ile proje uyguladık. Töre cinayetlerine ağırlaştırılmış hapis cezaları getirdik.