kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Prof.Dr. Ayhan Turan olayı bir skandal olarak niteledi.

'İki erkeksiniz' diye hoca ile oğluna oda verilmedi

Mustafa KAYA / MERKEZ
Oğluyla aynı odada kalmak için Antalya'da 5 yıldızlı otelde rezervasyon yaptırmak isteyen profesöre, "Aynı odaya iki erkek almıyoruz" denildi. Prof. Turan, "Bize eşcinsel muamelesi yapıldı" diyerek tepki gösterdi..
İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı Hızlı Eğitim Özel Keman Birimi Bölümü'nün eski Başkanı, ünlü müzisyenlerin hocası Prof. Dr. Ayhan Turan (62) rezervasyon için aradığı 5 yıldızlı otelden kendisini şok eden bir yanıt aldı. 26 yaşındaki oğluyla aynı odada kalmak isteyen Turan'a otel görevlisi kadın, "İki erkeği bir odaya almıyoruz" diyerek rezervasyon yapmadı. Prof. Ayhan Turan, 10 yıl önce eşi ve oğlu ile birlikte tatil yaptığı Antalya Kemer'deki 5 yıldızlı De Luxe Fantasia Hotel'den 26 yaşındaki oğlu Hakan Turan ile çift kişilik oda rezervasyonu yaptırmak istedi. Ancak oteli telefonla arayan Turan'a, rezervasyon bölümünde görevli kadın, "İki erkeği bir odaya almıyoruz" dedi. Şaşkına dönen Prof. Dr. Turan, görevliye kendilerine eşcinsel muamelesi yapıldığını söyleyerek sert çıktı. Kadın görevli ise, "Otelin prensipleri böyle, kesinlikle iki erkek bir odaya alınmıyor" yanıtını tekrarladı.

OTEL: ÖZÜR DİLERİZ
Prof. Dr. Turan olayı skandal olarak niteleyerek şunları söyledi: "Eşimden kısa bir süre önce ayrıldığım için oğlumla birlikte tatil yapacaktık. Fakat görevli kadın profesör olduğumu, oğlumun işini ve belgelerini açıklamama rağmen bana 'iki erkeği bir odaya almıyoruz' diye cevap verdi. Ben de, 'siz bizi eşcinsel mi zannettiniz' diye tepki gösterdim. Fakat görevli bayan 'bu bizim otelin prensip kararıdır. Malasef kabul edemiyoruz' dedi." Sanatsal etkinlikler için dünyanın dört bir tarafını gezdiğini belirten Turan, "Hiçbir yerde böyle bir rezaletle karşılaşmadım" dedi. Hotel De Luxe Satış ve Pazarlama Müdürü Nilda Türe de, bir hata yapıldığını belirterek şunları söyledi: "Otel müşterilerinin çoğunluğunun Rus bayan olması nedeniyle, önceden yaşanan bazı tatsız olayların tekrarlanmaması için böyle bir uygulama yapılmaktadır. Ama daha önceden otelimize gelmiş olan akademik kariyere sahip bir insanın, bu şekilde muamele görmesi bizi de üzmüştür. Personelden kaynaklanan bir hata olmuş. Kendisinden özür dileriz."
Haberin fotoğrafları