kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Aday listeleri için yarın son gün

Yeni Haber
Siyasi partiler, milletvekili aday listelerini yarın saat 17.00'ye kadar Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) bildirecekler.

YSK'nın belirlediği seçim takvimine göre, bağımsız milletvekili adaylığı için de il seçim kurullarına yarın saat 17.00'ye kadar başvurulacak.YSK, siyasi partilerin verdikleri aday listelerini hemen incelemeye alacak ve saptayacağı eksiklikleri ilgili siyasi partilere bildirecek.

Siyasi partiler, aday listelerindeki eksiklikleri, 8 Haziran Cuma gününe kadar tamamlayacaklar.

Milletvekili geçici aday listeleri, 10 Haziran Pazar günü radyo, televizyon ve Resmi Gazete'de yayımlanacak. Aynı gün geçici adaylar, ilgili il seçim kurulu ve YSK'ca doğrudan incelemeye alınacak. Bu adaylara karşı yapılacak itirazlar da incelenecek.
YSK, istifa, itiraz veya inceleme üzerine adaylıktan çıkarılanlar nedeniyle ortaya çıkan aday eksilmelerinin tamamlanmasını 15 Haziran Cuma günü siyasi partilere bildirecek.

Milletvekili aday listelerindeki eksiklikler, ilgili siyasi partilerce tamamlanarak 17 Haziran Pazar gününe kadar YSK'ya bildirilecek.
YSK, milletvekili kesin aday listelerini 20 Haziran Çarşamba günü radyo, televizyon, Resmi Gazete ve illerde ilan edecek.

YSK ADAY LİSTELERİNİ 10 HAZİRAN'DA İLAN EDECEK

Yüksek Seçim Kurulu, yarın seçime katılan siyasi partilerin milletvekili adayı listelerini alacak. YSK 22 Temmuz milletvekili genel seçiminde yarışacak adayların geçici listesini 10 Haziran Pazar günü ilan edecek.

Seçim takvimi işlemeye devam ediyor. Takvime göre bugün YSK, ön seçim yoluyla aday belirlenen bölgelere ait listelerin tasdikli örneğini parti genel başkanlıklarına teslim edecek. Hafta başında milletvekili aday listelerini partilerden alacak olan YSK, 10 Haziran Pazar günü geçici listeleri Resmi Gazete, radyo ve televizyonlar aracılığıyla ilan edecek. Siyasi partiler yarın saat 17.00'ye kadar teslim etmeleri gereken aday listelerindeki olası eksiklikleri 8 Haziran Cuma günü mesai bitimine kadar tamamlayabilecek. Bağımsız adaylar da 4 Haziran pazartesi günü saat 17.00'ye kadar YSK'ya bildirimde bulunacak. Geçici aday listelerine itirazlar içinse son gün 11 Haziran Pazartesi günü olacak.

YSK hafta içinde de sandık kurullarında görev alacaklarla ilgili işlemleri tamamlayarak gerekli eğitim çalışmasına başlayacak.
Seçim takviminde bu hafta yer alan konular şöyle:

4 Haziran Pazartesi:
-Siyasi partilerin genel merkezlerinin, seçime katılacakları seçim çevrelerine ait aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığına alındı belgesi karşılığında cd ve kağıt ortamında en geç Saat: 17.00'ye kadar, vermelerinin son günü.
-Bağımsız milletvekili adaylığı için il seçim kurullarına başvurunun son günü.
-İl seçim kurullarınca bağımsız milletvekili adaylarının Yüksek Seçim Kurulu'na bildirilmesinin son günü.
-Yüksek Seçim Kurulu'nca siyasi partilerin verdikleri aday listelerinin hemen incelenmeye ve saptanacak eksikliklerin ilgili siyasi parti yetkili organlarına derhal tamamlanmasının bildirilmeye başlanması.
-Gümrük kapılarındaki oy verme işlemlerinde görev alacak ilçe seçim kurullarının oluşturulması çalışmalarına başlanması.

5 Haziran Salı:
-Sandık kurullarının oluşum işlemlerinin tamamlanması ve oluşumda görev alanlara bu hususun bildirilmesine ve seçim işlerinde görevlendirileceklere ilişkin eğitim çalışmalarına başlanması.

8 Haziran Cuma:
-Siyasi partilerin aday listelerindeki eksiklikleri tamamlamalarının son günü.

9 Haziran Cumartesi:
-Milletvekili geçici aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu'nca incelenmesi ve bu listelerin ilgili il seçim kurulu başkanlıkları ile radyo, televizyon ve Resmi Gazetede yayımlanmak üzere ilgili mercilere gönderilmesi.
-Gümrük kapıları ilçe seçim kurullarının oluşturulmasının tamamlanması.

10 Haziran Pazar:
-Milletvekili geçici aday listelerinin radyo, televizyon ve Resmi Gazetede yayımlanması.
-Geçici aday listelerinin (bağımsız adaylar dahil) il seçim kurulları tarafından mahallinde alışılmış usullerle ilanı.
-Geçici adayların ilgili il ve Yüksek Seçim Kurulu'nca doğrudan incelenmeye alınması, bu adaylara karşı yapılacak itirazların başlaması ve incelenmesi.
-Gümrük kapılarında görev yapacak sandık kurullarının oluşturulması çalışmalarına başlanması.

11 Haziran Pazartesi:

-Geçici aday listelerine karşı ilgili il seçim kurullarına yapılacak itirazların son günü."

(ANKA)