kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İZMİR'İN EN DEĞERLİ ARAZİLERİNDEN.... İzmir'in kıyı şeridinde yer alan tarihi Turyağ fabrikası, şehrin en değerli arazilerinin başında geliyor. Arazi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 'Yeni Kent Merkezi' olarak planladığı bölge içinde yer alıyor.

İzmir'in tarihi Turyağ fabrikası yerine alışveriş merkezi gelecek

MELTEM ERSOY
İzmir'in 1916'da kurulan tarihi Turyağ fabrikası Ankara'ya taşınıyor. Fabrika arazisini ise Hayat, Torunlar ve Sur Yapı ortaklığı satın aldı. Mayıs 2008'de devredilecek olan araziye alışveriş merkezi yapılacak..
İzmir'in 91 yıl önce kurulan ve Türk Henkel'e ait olan Turyağ fabrikası, Hayat Grubu, Torunlar Grubu ve Sur Yapı'nın bu araziyi satın almak için kurduğu Nokta İnşaat'a satıldı. Kıyı şeridinde yer alan ve Alsancak Limanı'na yakınlığı ile dikkat çeken arazi, Mayıs 2008 tarihinde Nokta İnşaat'a devredilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir Yeni Kent Merkezi Planı olarak belirlediği ve kamuoyunda 'gökdelenler bölgesi' olarak tanımlanan Nazım İmar Planı içinde yer alan araziye alışveriş merkezi yapılması planlanıyor. Türk Henkel, son yıllarda çalışmaları hızlanan "Büyük Körfez Projesi" kapsamında faaliyet bölgesini değiştirme ihtiyacı doğduğunu belirterek, İzmir Fabrikası'nın faaliyetlerine Ankara Elmadağ bölgesinde devam edeceğini açıkladı.

HAYAT'IN İLK GAYRİMENKUL İŞİ
Söz konusu yatırım, araziyi satın alan oluşum içerisinde yer alan Hayat Grubu'nun ilk gayrimenkul projesi olacak. Ağırlıklı olarak kimya alanında faaliyet gösteren Hayat Grubu, Bingo, Has, Molped, Molfix, Papia gibi markalarıyla tanınıyor.

DETAYLAR BELLİ DEĞİL
Hayat Kimya Yönetim Kurulu Üyesi Orhan İdil, hayata geçirilecek olan projenin detaylarının henüz belirlenmediğini, ancak alışveriş merkezi projesi yapılmasının planlandığını söyledi. "Sur Yapı'yı bizim inşaat işlerimizde beraber çalıştığımız için tanıyoruz" diye konuşan İdil, Torunlar Grubu ile ilk kez ortak çalışacaklarını kaydetti. İdil, inşaata 2008 yılında başlanmasının öngörüldüğünü belirtti. Kiğılı ailesine ait olan Hayat Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı, tekstilde Kiğılı markasıyla faaliyet gösteren Abdullah Kiğılı'nın da kuzeni. Nokta İnşaat'ın diğer ortakları olan Torunlar Grubu da başta İstanbul olmak üzere farklı illerde gayrimenkul projelerine hız veren Aziz Torun'a ait. Bir diğer ortak Sur Yapı da, İstanbul'da gerçekleştirdiği ve konut ağırlıklı gayrimenkul projeleriyle tanınıyor.