kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ali Pandır

Şirketlerden

Satışlardaki artış beklentisi 1.5 ay sarktı
TOFAŞ
Üst Yöneticisi (CEO) Ali Pandır, geçen yıl piyasalarda daralma olduğunu, bu yıl hareketlilik yaşanacağını söyledi. Yılbaşında, mayısta piyasanın açılmasını, piyasanın atağa kalkacağını tahmin ettiklerini belirten Pandır, bu beklentilerinin Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve genel seçimler nedeniyle 1-1.5 ay sonraya sarktığını ifade etti. Pandır "Bizim görüşümüz, umudumuz ülkenin bir an evvel istikrara kavuşmasıdır'' dedi. Pandır, bu yılı yüzde 13 pazar payı ile kapatmayı hedeflediklerini belirtti.

Saran Enerji, Mersin HES'i de kaptı
SARAN
Holding bünyesinde faaliyet gösteren Saran Enerji, 2006'da aldığı Bursa ve Erzurum'dan sonra, Mersin'deki hidroelektrik santral (HES) ihalesini de kazandı. Böylece şirket son altı ayda kazandığı ihale sayısını üçe çıkardı. Mersin'in Mut ilçesinde Göksu Nehri üzerinde, 24 megavatlık santralin yılda yaklaşık 100 milyon kilowatt/saat elektrik üreteceği bildirildi. İki yıl içinde üretime başlayacak olan santral için yaklaşık 25 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını belirten Saran Enerji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aysan Çelik, hedeflerinin önümüzdeki 3 yılda 200 megavatlık kurulu güce ulaşmak olduğunu belirtti.

Netone, Türk Telekom ile anlaştı
NETONE
Telekom, telekomünikasyon serbestleştirilmesinin önemli adımı yerel ağ paylaşımı konusunda Türk Telekom ile anlaşan ilk firma oldu. Önceki gün taraflar arasında imzalanan anlaşma ile Netone kendi abonelerine temel ve katma değerli telekomünikasyon hizmetlerini doğrudan sunabilecek. İnternet servis sağlayıcılığı, uzak mesafe telefon haberleşmesi ve karasal altyapı 2'nci tip ruhsatları sahibi olan Netone bu hizmetleri artık Türk Telekom altyapısını paylaşarak sunacak.

Linens'te Zorlu'nun yerine Dereköylü
ZORLU
Tekstil Grubu'nun, Taç ve Linens'in tek çatı altında birleşmesine ilişkin yeni stratejileri doğrultusunda, halen Zorlu Tekstil'in Genel Müdürlüğü görevini yürüten Fatih Dereköylü'nün, aynı zamanda Linens Pazarlama AŞ'de de Genel Müdürlük görevini üstlendiği açıklandı. Bu arada görev değişikliğinin Linens Pazarlama'nın 3 yıldır genel müdürlüğü koltuğunda oturan ve Zorlu Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu'nun kızı Şule Zorlu'nun kendi önerisi ve talebiyle gerçekleştiği kaydedildi.

Tüpraş, çevre dostu üniteyi devreye aldı
TÜRKİYE
Petrol Rafinerileri (Tüpraş) tarafından AB standartlarında ürün üretimi amacıyla başlatılan yatırım çalışmaları çerçevesinde Yeni Reformer Ünitesi, İzmit Rafinerisi'nde devreye girdi. Ünite ile rafineride kurşunsuz benzin üretiminde artış sağlanacağı bildirildi. Şirketten yapılan yazılı açıklamada, AB çevre standartlarında ürün üretimi amacıyla başlatılan İzmir, İzmit ve Kırıkkale rafinerilerinde yapımı devam eden 766 milyon dolar bedelli yatırımların önemli aşamalarından birinin rafineri ünite sahasında düzenlenen kutlamayla devreye alındığı belirtildi. Açıklamada ikinci aşama Dizel Kükürt Giderme Ünitesi'nin de haziran ayı sonunda devreye alınacağı belirtildi.
Haberin fotoğrafları