kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İranlı kadın futbolcular maçlara türbanla çıkıyor.

Futbolda 'türban' krizi

İngiltere'de Müslüman kadınların şort ve forma yerine türban ve eşofman talepleri tartışılıyor. Karar veremeyen federasyon, bu konuda son sözü hakemlere bıraktı..
İngiltere'deki türban tartışması bu kez yeşil sahalara taşındı. Müslüman kadınların şort ve forma yerine eşofman ve başörtüsü ile yeşil sahalara çıkmak istemesi, futbol otoriteleri arasında gerilime yol açtı. Geçen mart ayında konuyu tartışmak üzere bir araya gelen federasyon yetkilileri bir karara varamadı. İngiltere Futbol Federasyonu, kadınların örtülü biçimde futbol oynaması konusunda en son sözü hakemlere bıraktı.

'ZARAR VERMİYOR'
Kararı tepkiyle karşılayan İngiliz Müslüman Kadınlar Spor Kurumu Başkanı Rimla Aktar, "Federasyon bizi arada bıraktı. Konu mart ayında Manchester'da tartışıldı. Ancak bir karar çıkmadı" dedi. İngiliz Federasyonu'un futbol kuralları kitabındaki 4'üncü maddesi, "sporcunun kendisine veya rakibine zarar verecek giysi ve ekipmanları" yasaklıyor. Müslüman kadınlar ise başörtüsünün kimseye zarar veren bir giysi veya ekipman olmadığı görüşünde. Geçen yıl şubat ayında, 11 yaşındaki Kanadalı bir kız başörtüsüyle sahaya çıkmak isteyince ülke çapında tartışma çıkmıştı.