kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Hey Koca Onno!..

NE güzel bir albümle bir kez daha ölümsüzleştirmişler Onno'yu.. Arto, Sezen, Ali Coşar ele ele vermişler.. Dahası da var. Katkısı olan herkese teşekkür.. Anı olmanın ötesinde, enfes bir CD.. Her eve, her arabaya lazım.. Canın sıkıldı mı, dokun düğmeye, dağıt efkarları.. Ya da sevgiline daha romantik mi sarılmak istiyorsun.. Koy sete, gelsin Onno'nun müziği arkadan..
Sezen'le başlıyor albüm.. Başka kimle başlayabilirdi, Onno zaten.. Nilüfer'in şarkısını söylüyor Sezen.. Yine Yeni Yeniden.. Daldım anılara..
Sezen'de oturuyoruz bir gün. Onno o sırada Nilüfer'le çalışıyor.. Telefon çaldı.. Sezen'i duyuyorum tabii sadece.. "Olur mu öyle şey?.. Alakası yok.. İnanma bu dedikodulara.. Benden böyle şey bekler misin" gibisinden uzun uzun konuştu. Karşıdaki ikna oldu mu bilmem.. Telefonu kapadı.. "Nilüfer'di" dedi bana.. "Onno'yu elinden alıyormuşum.. Öyle demişler kıza.. Nerden çıkıyor bunlar?.."
İkinci şarkı Şinanay .. Keşke olmasaydı. Talihsiz bir zamanlama.. Fuat "Benim" dedi.. Sezen "Onno'nun" diye araya girdi. Mesam "İlk kaydı Fuat'ındı. Sonra Onno ile birlikte baş vurdular. Kaydı Onno'ya yaptırdılar" diye açıkladı..
Bu arada Aykut Işıklar çok sert devreye girdi.. "Şinanay bir Roman melodisidir. Ünlü Topkapı filminin LunaPark sahnesinde çalan müzik budur" dedi.. "Metin Özülkü, Aykut Gürel gibi müzisyenler bana anlattıklarını niye açıktan söylemiyorlar" dedi.. Yani iş tatsız, nerden baksanız.
Şinanay, Onno için önemli bir şarkı da değil üstelik. Keşke seçilmeseymiş..
Nükhet Seninle'de döktürmüş. Sertab Erener, Sen Ağlama'da harika ama, ben gene tutucuyum. Bu şarkıyı Sezen'den başkası söylememeli.
Ajda Pekkan, Emre Altuğ, Levent Yüksel ve Nilüfer yorumları da birinci sınıf..
Albümde ayrıca bugünün gençleri var, yetişemedikleri Onno'nun şarkılarını yorumlayan.. Ceza.. Şebnem Ferah, Aylin Aslım, Mor ve Ötesi.
Finalde Hüsnü Şenlendirici'nin klarnet döktürmeleri var, Yalnızca Sitem..
Hem kendinize alın, hem de dostlarınıza.. Bugünlerde en güzel hediye!..