kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Kalli, Galatasaray'a çözüm olabilir!..

KUTSAL ittifak medyasının telaşına bakınca gayetle emin oluyorum ki, Kalli'yi düşünen Adnan Polat yerden göğe haklı..
Kalli, dünya futbolunun hala göreve devam eden birkaç düşünüründen, dehasından, yaratıcısından biri..
Kalli bir beyin.. Yani.. Yaşı önemli değil.. Beyni çalıştığı sürece yapar.. Hele yaşı genç bir yığın beyinsizin "Hoca" diye gezindiği ülkemizde..
Kalli rahatsızlanıp gitmese, Galatasaray bugün Şampiyonlar Ligi şampiyonuydu, hiç şüpheniz olmasın..
Kalli devam edebilse, Beşiktaş bugün Avrupa'nın doruklarında uçuyor olurdu.
Adnan Polat, Kalli'yi ligin devre arasında düşündü.. Ama Hoca net konuştu..
"Ligin devre arasında gelmem. Sezon başında beni hala istiyorsanız orda olurum." Polat, Kalli ile prensipte anlaştı. Buna rağmen Özhan Canaydın'ın keyfi bir kararla Gerets'in sözleşmesini uzatmasına ses çıkarmadı. Hesabı neydi, tahmin edebiliyor, ama bugün tartışmak istemiyorum.
Şimdi Kalli geliyor..
Bir futbol devi geliyor..
Doktorları sağlığının yerinde olduğunu açıklamışlar. "Sahaya inmene engel yok" demişler. Bana gelen haber bu..
İnip inmemesi önemli değil.. Beyin önemli.. O beyin çalışıyor.. Futbolun fiilen içinde olmadığı dönemlerde Kalli yorumculuk yaptı. O yorumları yakından izledim. Beyin pırıl pırıl..
Galatasaray'ın tümüyle dibe vurduğu bir dönemde, böyle saygın bir beyne ihtiyacı var.
Ekip mi?..
Kalli'ye sadece tavsiyede bulunma hakkı var, Galatasaray'ın.. Sorumluluğu alan adam, ekibini kendi kurar.. Ahmet Akçan, ülkemizi, Galatasaray'ı, futbolu ve Almancayı çok iyi bilen, Alman Futbol Diplomalı bir hoca.. Daha önce Derwall ve Kalli ile çalıştı. Yani Alman hocalarla işbirliği konusunda deneyimli.. O zaman itiraz niye?.
Bir yardımcı daha.. Abdullah Avcı.. Hikmet Karaman.. Alkışlarım ikisini de.. Ama gazetelerde çıkan, inanmak istemediğim ifadeleri var. Kalli'nin altında çalışmak, ikinci adam olmak istemezlermiş..
Kalli'nin asistanı olmak, ondan öğrenmek, portföyüne "Kalli ile çalıştı" yazmak ne manaya gelir bilmezler mi Avcı ve Karaman Hocalar?.. Bilmezlerse, yaramazlar zaten Galatasaray'a..
Mesele kendi adamlıkları.. Derwall'le Denizli çalıştı. Zaman zaman Derwall'in bile önüne çıktı, kişiliği ile.. Bir de geçmişi Denizli'yi rahat katlar, Erdal Keser'i gördünüz iki yıldır, Gerets'in tercümanı gibi..
Kalli doğru seçimdir. Geldiği andan itibaren futbolun tüm yönetimi ona bırakılmalıdır. Bugün için Galatasaray'a bulunacak, düşünülecek, akla gelecek en iyi çözüm budur.