kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Cumhurbaşkanı Sezer, 2 kanunu onayladı

AA
Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının görev süresinin 5 yıl uzatılmasını öngören ve işçi sendikası ve konfederasyonlarının zorunlu organlarına seçilebilmek için en az 10 yıl çalışma şartını kaldıran kanunları onayladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Sezer tarafından onaylanan 5670 sayılı ''Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Teşkilatının Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'' ile 5672 sayılı ''Sendikalar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'' yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildi.

GAP BÖLGE KALKINMA İDARESİ BAŞKANLIĞI

5670 sayılı ''Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Teşkilatının Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun''la Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının görev süresi 5 yıl uzatılıyor.

Kanuna göre, Başkanlık, görevleriyle ilgili gerekli gördüğü bilgileri, bütün kamu kurum ve kuruluşlarından ve diğer gerçek ve tüzel kişilerden doğrudan istemeye yetkili olacak.

Kendilerinden bilgi istenen kurum ve kuruluşlar ile diğer gerçek ve tüzel kişiler, bilgileri zamanında vermekle yükümlü olacak. Bu şekilde elde edilen bilgilerden, ticari sır niteliğinde olanların gizliliği korunacak.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı; milli savunma ve milli güvenliğe ilişkin konular saklı kalmak kaydıyla, GAP ile ilgili her konuda bilgi toplamada, planların hazırlanmasında ve uygulamanın izlenmesinde, bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, kamu iktisadi teşebbüsleri, kamu kurumu niteliğindeki kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla yakın işbirliği içinde bulunacak.

10 YIL ÇALIŞMIŞ OLMA ŞARTI...

5672 sayılı ''Sendikalar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun''la da işçi sendikası, sendika şubesi ve konfederasyonların genel kurul dışındaki zorunlu organlarına seçilebilmek için aranan 10 yıl çalışmış olma şartı kalkıyor.