kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

AKP’den Anayasa Mahkemesi’ne yanıt

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili Anayasa Mahkemesi'nin kararını, "yüz karası" olarak değerlendirmesiyle başlayan tartışmalar sürüyor. Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu'nun Erdoğan'ın sözlerini, "yargıyı hedef gösterme" olarak değerlendirmesine AKP'den yanıt geldi.

AKP Genel Başkan Vekili Fırat, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Anayasa Mahkemesi Başkanı Tuğcu'ya yanıt verdi. Fırat, "Hiçbir kurum ve kişi, karar ve işlem demokrasilerde eleştiri üstü tutulamaz. Yasama ve yürütme erkleri kararlarından dolayı nasıl eleştirilebiliyorlarsa, yargı erkinin kararları da eleştiriye açıktır" dedi.

KARARI TARİH VERECEK

Fırat, Anayasa Mahkemesi Başkanı Tuğcu'nun, Erdoğan'ın sözlerini, "Anayasa Mahkemesi'ni hedef olarak gösteriyor sözlerine" ise şöyle cevap verdi:

"Bu eleştiri hakkını tehdit, husumet, hakaret ve hedef gösterme olarak değerlendirmek kabul edilemez. Kaldı ki bu süreçte alınan kararlar kesin olarak hukukçular ve siyaset bilimciler tarafından bugün eleştirildiği gibi gelecekte de tartışma konusu olacaktır ve kararı tarih verecektir. Millet adına hakaret eden ve karar verenlerin her hareket ve kararlarının eleştiriye açık olması demokrasilerin vazgeçilmez olmazsa olmazlarındandır. Millet adına hareket eden ve kararları verenlerin hareket ve kararları kamu vicdanında makes bulmalıdır."

MAHKEMEYİ TEHDİT EDENLER MALUMDUR

CHP'nin, Anayasa Mahkemesi'nin karar aşamasında etkili olduğu görüşlerini ise Fırat şöyle dile getirdi:

"Hukuku ve Yüce Mahkemeyi etki altına alma ve hatta bunu tehdit etme noktasına kadar getirenler malumdur. Sayın Baykal 'Anayasa Mahkemesi 367'ye gerek yok derse çatışma çıkar' sözleri halen hatırlardadır. Doğrudan mahkemeyi ve sayın üyelerini hedef alan açık ve net bir tehdittir. Muhalefet Anayasa Mahkemesi'nin açıklaması üzerinden siyasi rant elde etmeye çalışmasını talihsiz bir fırsatçılık olarak değerlendirdiğimiz belirtmek istiyorum."

(ANKA)