kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN

İktidar partisinde ünlü adaylar moda, çapkın adaylar demode

Siyasi partiler 22 Temmuz seçimleri için ünlü aday yarışına girdiler. Hangi ünlü, hangi partiden aday olacak diye bahis bile oynanmaya başlandı. AK Parti, CHP, DP ve MHP başta olmak üzere tüm siyasi partiler kendi alanında ün yapan adayları kapmak için birbirleriyle yarışıyorlar. Ancak liderler şunu da unutmamalı. Seçimlerden sonra da liderler için en büyük tehlike bu ünlü adaylar olacaktır. Geçmişte böyle oldu, gelecekte de böyle olacaktır.
AK Parti vitrin yenilemek istiyor . ASO Başkanı Zafer Çağlayan, Reha Çamuroğlu AK Parti'ye evet diyenlerden. Cem Kozlu, Meral Gezgin Eris, Ertuğrul Günay, Can Paker, Cem Duna Leyla Alaton, İstemihan Talay ise iktidar partisinin adaylık teklifine sıcak bakmayanlardan. İç Anadolu bölgesi de önemli bir potansiyele sahip. Eski Bakan Lütfullah Kayalar henüz kararını vermedi . Erdoğan'ın kafasında olan birkaç ünlü isim ile bir iki asker ile temas devam ediyor. AK Parti bürokrat adaylara da mesafeli. Müsteşarlığı partiye sorun yaratan Ömer Dinçer zorunlu aday gibi gözüküyor. Başarılı hizmetlerinden dolayı Veysel Eroğlu, İstanbul Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürü Özkan Eker ve İhracat Genel Müdürü Ali Boğa'nın adaylıklarına da teşkilatlarının sıcak baktığı konuşuluyor.
AK Parti'nin mevcut milletvekillerinden yarısının 4 Haziran'da YSK'ya verilecek isimler arasında yer almayacağına
kesin gözüyle bakılıyor. Özel hayatlarına dikkat etmediği için partide sıkıntı yaratan Halil Urun, İbrahim Özal ve Sabri Varan ilk veto yiyenlerden. Özel hayatı iniş ve çıkışlarla dolu olduğu basına yansıyan ve partiye zarar veren yüzer gezen bir bakanın da liste şoku yaşayabileceği yüksek sesle konuşulmaya başlandı.