kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Notlar...

* Miting için çevre illerden gönderilen takviye kuvvetlerle yaklaşık 3 bin polis görev yaptı. Yüksek binaların üstlerine keskin nişancılar konuşlandırıldı.

* Miting için 200 binin üzerinde 'Farkındayız, 20 Mayıs'ta Samsun'dayız' yazılı afiş, şehrin dört bir yanına asıldı. 70 bin de bayrak dağıtıldı.

* Yabancı haber ajansları da, yine eski mitinglerde olduğu gibi Samsun'u yakından izledi, "On binlerce Türk laiklik için toplandı" yorumları yapıldı.

* Sıcak hava nedeniyle baygınlık geçiren bazı katılımcılara sağlık ekipleri müdahale etti.

* Mitingde, "352 taze yumurtadan cumhurbaşkanı çıktı mı?", "Anamızı da aldık geldik", "Beşiktaş çarşı, şeriata karşı", "Arınç, Erdoğan, Gül, tek yumurta üçüzleri" gibi pankartlar taşındı.

* Atılan sloganlar arasında en dikkat çekenleri, "Ne ABD, ne AB tam bağımsız Türkiye", "Çankaya laiktir, laik kalacak", "Tayyip pabucu yarım, gel Samsun'a oynayalım", "Bu yıl tatil yok, sandık var" oldu

* ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan mitingde yaptığı konuşmada, "Şeriata karşıyız, bölücülüğe karşıyız. Teröre kurban verdiklerimiz için yanıyoruz. Çocukları katil yapan ırkçılığa karşıyız, darbelere karşıyız'' dedi.

* Ankara, İstanbul, Sivas, Düzce, Kastamonu, Van, Ordu, Çorum ve Rize gibi yaklaşık 40 ilin yanı sıra Avustralya'dan bile Samsun mitingine gelenlerin olduğu belirtildi.