kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Birleşen sol ilk kez meydanda

Alana birlikte gelen Deniz Baykal ve Zeki Sezer'e ilgi büyüktü. İki lider, mitinglerin çok şeyi değiştirdiğine işaret ederek, "Artık Türkiye eski Türkiye değil" dedi..
Miting meydanlarından halkın birleşin çağrılarına geçtiğimiz günlerde yanıt veren Deniz Baykal ve Zeki Sezer, miting alanında büyük ilgi gördü. Zeki Sezer'le birlikte geldiği Cumhuriyet Meydanı'nda gazetecilere bir açıklama yapan CHP lideri Deniz Baykal, cumhuriyet mitinglerinin sonuncusunun Samsun'da gerçekleştirildiğini belirterek, "Muhteşem bir miting. Bir mitingin ruhu, coşkusu, inancı, iyimserliği, güveni Samsun'da yansıdı. Çok mutluyum. Bu mitinge Sezer ile birlikte katıldık. Bu da ayrıca renk kattı'' dedi. Mitinglerin görevini yerine getirdiğine inandığını ifade eden Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdi görev insanlarımızda, vatandaşta. 'Birleşin' dediler birleştik. Şimdi sandıkta milletin birleşmesi lazım. Türkiye'de bu mitinglerde oluşan özlemlerin çözümü sandıkta milletin birleşmesindedir. Samsun mitingi bunu bir kez daha gösterdi. Artık Türkiye yeni bir Türkiye'dir. Bu miting öncesi Türkiye bitmiştir. Yepyeni bir noktada olduğumuz bütün dünya tarafından açıkça görülmüştür. Samsun'da buna tanık olmaktan onur duyuyorum.''

'GELECEK İYİ OLACAK'
Zeki Sezer de mitinglerin milletin Ata'sına da cumhuriyetine de sahip çıktığını ve çıkmaya kararlı olduğunu gösterdiğini vurgulayarak, "Artık bu mitinglerden sonra Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Sıkıntılı günler geçirdi Türkiye. Kaygılarımız vardı. Ama umutsuzluğa yer olmadığını bu alanlar gösterdi. Geleceğimiz iyi olacak. Hepimiz üzerimize düşeni yapmak durumundayız'' diye konuştu. Sezer, daha sonra miting alanından ayrılarak il teşkilatında partililerle bir araya geldi. Baykal da yaklaşık 15 dakika sonra mitingden ayrıldı.