kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Emine'yi soldurdular

Canan YILMAZ - Ali BALCI / MERKEZ
9 Mayıs'ta bademcik ve geniz eti ameliyatı olan Emine Nur, 11 gün sonra ağzından kan gelerek öldü. Aile doktoru suçladı..
İstanbul'da özel bir hastanede geniz eti ve bademcikleri alınan 5.5 yaşındaki Emine Nur Nalbant, ameliyattan 11 gün sonra göz göre göre ölüme gitti. Küçük kızın ailesi Arzu-Cemal Nalbant çifti, ameliyatı yapan doktoru suçladı. Ailenin iddiası üzerine gözaltına alınan ve çıkarıldığı savcılık tarafından serbest bırakılan doktor ise "Elimden geleni yaptım" dedi. Emine Nur'u ailesi, 8 Mayıs'ta Haznedar'daki Hospitalium Hastanesi'nde çalışan, daha önce küçük kızın amcasını ameliyat eden KBB doktoru Süleyman Kumbasar'a götürdü. Küçük kızın geniz eti ile bademciklerinin alınması gerektiğini söyleyen Dr. Kumbasar ertesi güne randevu verdi. 9 Mayıs'ta ameliyat olan minik kız aynı gün taburcu oldu.

EVDE KANAMA BAŞLADI
Evde küçük kızın boğazında kanama başladı, operasyondan 10 saat sonra sıvı gıda alması gerekirken hiçbir şey yiyemedi. Ailenin aradığı Dr. Kumbasar bunun normal olduğunu belirtip ameliyat bölgesine buz koymalarını istedi. Aile buz koydu ancak kanama sürdü ve Emine Nur sadece su içebildi. Üçüncü gün de doktoru arayan aile bir hafta sonra, küçük kızı kontrole götürdü. Anne Arzu Nalbant (35), kızının hiçbirşey yemediğini söyleyerek, serum takılmasını istedi ancak iddiaya göre Dr. Kumbasar, "Serum, onu tembelleştirir. Kızınız şımarıklığından yemek yemiyor" diyerek serum takmadı. Önceki gece ise aynı odada kaldığı ağabeyi Mehmet Can(15), saat 02.30 sıralarında annesinin odasına gelerek kızkardeşinin ağzından kan geldiğini söyledi. Hemen hastaneye kaldırılan küçük kız acil ameliyata alındı. Ancak Dr. Süleyman Kumbasar'ın da girdiği bir saatlik ameliyatta küçük kız öldü.

DOKTOR GÖZALTINA ALINDI
Ailenin sorumlu tutması üzerine Dr. Kumbasar dün sabah polis tarafından gözaltına alındı. Çıkartıldığı Bakırköy Adliyesi'nde savcılık tarafından serbest bırakılan Dr. Kumbasar, SABAH muhabirine ise şunları söyledi: "Yapılan bademcik ve geniz eti ameliyatı başarılı geçti. Ancak geçici bir süre beslenme problemi oldu. Bu ameliyattan sonra genel olarak sıvı ve soğuk gıdaların alındığı bir diyet yapılır. Bir hafta sonraki muayenede de hiçbir sorun görünmüyordu. Ancak son akşam nedeni bilinmeyen 'geç tonsil kanaması' dediğimiz bir durum tespit edildi. Maalesef hastayı kaybettik. Elimden geleni yaptım." Dr. Süleyman Kumbasar, küçük kızın şımarıklık yaptığını söylediği yönündeki iddiaları yalanladı. Hospitlium Hastanesi'nden yapılan açıklamada ise, "Emine Nur'a başarılı bir ameliyat gerçekleştirilmiş, bir hafta sonra yapılan kontrolde de her hengi bir anormallik görülmememiştir" dendi. Dün Soğanlı Merkez Camisi'nde ikindi namazına mütekip kılınan cenaze namazının ardından minik Emine Nur Kocasinan Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Haberin fotoğrafları