kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Titreyerek çark etti: Arkadaşlarım kesti

Ömer ADIYAMAN - MALATYA / MERKEZ
Malatya katliamının azmettiricisi olduğu öne sürülen Emre Günaydın tatbikatta şoktan titreyerek ifade verirken, suçu da arkadaşlarına attı..
Malatya'daki vahşetin kilit ismi olduğu öne sürülen Emre Günaydın'a dün sabah olay yerinde tatbikat yaptırıldı. Yeniden olay yerine gelmenin şokuyla titrediği ve bir süre konuşamadığı belirtilen Emre Günaydın, yaklaşık 2 saat süren tatbikat sonrasında Malatya Adliyesi'ne götürüldü. Günaydın ifadelerinde arkadaşlarını suçladı. Malatya'da yaklaşık bir ay önce yayınevine baskın yaparak 1'i Alman 3 kişiyi öldürdükleri ileri sürülen 5 zanlıdan biri olan Emre Günaydın'ın polise verdiği ifadede planı kendisinin yaptığını ancak cinayeti diğer arkadaşlarının işlediğini söylediği öğrenildi.

BIÇAK ALMAK İÇİN TELEFON SATTI
Günaydın, kurusıkı tabanca ve bıçak almak için cep telefonlarını sattıklarını belirterek, "Salih Gürler, Abuzer Yıldırım, Cuma Özdemir ve Hamit Çeker ile birlikte olaydan önce cep telefonlarımızı Halep Caddesi'nde bulunan bir mağazaya sattık. O para ile bir kurusıkı tabanca ve ekmek bıçağı aldık. Yayınevindekileri sırt üstü yere yatırarak ellerini ve ayaklarını bağladık. Ama onları ben kesmedim. Arkadaşlarım kesti" dediği öğrenildi. Günaydın'ın avukatı da "Allah Türk'ü korusun" ifadelerinin yanlış anlaşıldığını belirttiği müvekkilinin pişman olduğunu söyledi. Günaydın, dün ise saat 06.00 sıralarında Beydağı Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra 08.00 sıralarında olay yerine götürüldü. Yeniden olay yerine gelmenin şokuyla titrediği ve bir süre konuşamadığı belirtilen Emre Günaydın'ın, diğer arkadaşlarını suçlayıp, "Cinayeti ben işlemedim. Onlar işledi" dediği öğrenildi. Yayınevi içinde sesi kısık şekilde olayı anlatan Günaydın'ın savcı tarafından yüksek sesle konuşması konusunda 2-3 kez uyarıldığı iddia edildi. Günaydın dün akşam da terör örgütü kurmak ve bu amaçla adam öldürmek suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.