kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

19 Mayıs coşkulu törenlerle kutlandı

Cengiz UYSAL-Göksel ÇAĞLAV/ANKARA
19 Mayıs Stadyumu'ndaki törende, tüm izleyicilerin ayakta alkışladığı Cumhurbaşkanı Sezer, Samsun'dan getirilen bayrağı ve Selanik'ten getirilen toprağı öptü..
Ankara 19 Mayıs Stadyumu'ndaki törenlerde daha önce Cumhurbaşkanı'nın stada gelişi sırasında yalnızca protokol tribünü ayağa kalkarken, bu kez tüm stat ayağa kalktı ve Sezer'i ayakta alkışladı. Stadyumda "Türkiye ve Cumhurbaşkanı için" anonsu üzerine tüm öğrenciler "Sağol sağol sağol" diye cevap verdi. Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni görme özürlü bir öğrenci okudu. Stadyumdaki bazı seyirciler, "iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler" sözlerini alkış ve ıslık yağmuruna tuttu. Sezer kendisine sunulan Samsun'dan getirilen bayrak ve Selanik'ten getirilen toprağı öperek alnına koydu.

ÖZEL DEFTERİ İMZALADI
Ankara'da ilk tören Anıtkabir'de Cumhurbaşkanı Sezer başkanlığındaki devlet erkanının Anıtkabir'i ziyaretiyle başladı. Törene Sezer'in yanı sıra TBMM Başkanı Arınç, Başbakan Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Tuğcu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, CHP Genel Başkanı Baykal, Devlet Bakanı Şahin, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Kuvvet Komutanları, Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, bakanlar ve diğer devlet erkanı katıldı. Cumhurbaşkanı Sezer, Atatürk'ün mozolesine kırmızı ve beyaz karanfillerle süslü, üzerinde "Cumhurbaşkanı" yazan çelengi bıraktı. Çelenkten mozoleye düşen kırmızı karanfili, Sezer alarak çelengin içine tekrar bıraktı. Saygı duruşunun ardından Cumhurbaşkanı Sezer, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Halk Anıtkabir'de Sezer'i alkışlayınca o da el sallayarak karşılık verdi. Anıtkabir'deki törenlerin ardından törenlere 19 Mayıs Stadyumu'nda devam edildi. Ankara'da düzenlenen törenlere vatandaşın ilgisi azdı. 15 bin kişilik stadyumun tribünlerinde boşluklar oluşunca izciler buralara oturtuldu. Buradaki törene eşi Semra Sezer ile katılan Cumhurbaşkanı Sezer vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. 19 Mayıs Stadyumu'ndaki törenlere de Başbakan Erdoğan ve devletin zirvesi tam kadro katıldı.

GÖSTERİLER BEĞENİLDİ
Samsun'dan bayrak ve Selanik'ten getirilen toprak Stadyum'a girdiğinde tribünlerden "Türkiye'' sloganları yükseldi. Türk Hava Kurumu paraşüt takımının atlayışı ve gösterilerin ardından, tören geçişi yapıldı. Başbakan Erdoğan törenden ayrılırken kendisine yaklaşan özürlü bir çocuğu sevip babasını dinledi. Gençlik Marşı'nın hep bir ağızdan söylenmesinin ardından, Jandarma Bandosu gösterisini sundu. Bando, seslendirdiği dünyaca ünlü besteleri, dans figürleri ile renklendirdi. Türk Hava Kurumu paraşütçülerinin Atatürk posterleri ve bayraklarla yaptığı atlayışlar beğeniyle karşılandı.

"TUTUCU OLMAYIN"
TBMM Başkanı Bülent Arınç, Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in başkanlığındaki 81 il, KKTC, çalışan ve engelli gençlerin temsilcilerinden oluşan 120 kişilik heyeti, Meclis Tören Salonu'nda kabul etti. Arınç, gençlere, "Bağnaz ve tutucu olmayın, inanca ve kıyafete saygılı olun" öğüdünde bulundu.
Haberin fotoğrafları