kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Baba davayı kaybetti 60 milyon YTL kızların

Canan YILMAZ / MERKEZ
Fruko'nun eski sahibi Melih Sipahioğlu'nun kızlarına verdiği 60 milyon YTL'yi almak için açtığı 'bağıştan vazgeçme' davası reddedildi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Baba davayı kaybetti 60 milyon YTL kızların
Melih ve Güngör Sipahioğlu ile kızlarını adliye koridorlarına taşıyan süreç Fruko AŞ'nin 2002'de 100 milyon dolara Pepsi'ye satışıyla başladı. Çiftin kızları; Nilgün Delikan, Sema Kızıl ve Selda Gocay, babaları Melih Sipahioğlu'nun bu parayla yurtdışına kaçacağını, anneleri Güngör Sipahioğlu'nun ise aile doktoruyla aşk yaşadığını öne sürdü.

BU 'BAĞIŞ' DEĞİL 'GÖREV'
Bu iddialarının ardından çift, Selda Gocay ve Nilgün Delikan hakkında "bağıştan rücu-vazgeçme" davası açtı. Sipahioğlu çifti, bugüne kadar kızlarına verdikleri 60 milyon YTL değerindeki nakit para ve gayrimenkulleri bağış olarak verdiklerini ve bu bağıştan vazgeçtiklerini belirtti. Kızları ise bunun bir bağış değil görev olduğunu belirterek, davanın reddini talep etti. Dört yıl süren yargılama önceki gün sonuçlandı. Sarıyer 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki davanın son duruşmasında davacı avukatları, söz konusu alacağın bir bağış olduğunu ve müvekkillerinin bu bağıştan vazgeçtiklerini belirterek, davanın kabulünü istedi. Mahkeme, temyiz yolu açık olmak üzere davacı Sipahioğlu çiftinin "bağıştan rücu" için açtıkları davanın reddine karar verdi. Böylece Melih ve Güngör Sipahioğlu çiftinin geri istediği 60 milyon değerindeki gayrimenkul ve nakit para, üç kız kardeşe kalmış oldu. Davacı tarafın karardan memnun kalmayarak temyize gitmesi bekleniyor.
Haberin fotoğrafları