kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Fatura merdivenciye

Ali OKTAY / MERKEZ
Cevahir Alışveriş Merkezi'nde iki çocuğun düşerek ölmesiyle ilgili bilirkişi, yürüyen merdiven ile galeri korkuluklarını yaptıran, denetleyen kişileri yüzde 75 kusurlu buldu..
İstanbul Cevahir Alışveriş Merkezi'nde 2 Aralık 2006'da 16 yaşındaki Burak Hacıkasımoğlu 3'üncü kattan, 16 Aralık 2006 tarihinde ise 3 yaşındaki Ayşe Nur Özbaş 4'üncü katta yürüyen merdivenlerden düşerek hayatını kaybetmişti. Her iki olayla ilgili bilirkişiler raporlarını tamamladı. Ayşe Nur Özbaş için hazırlanan raporda kazanın asıl sebebinin, yürüyen merdivenin korkuluklarında boşluk bırakılması, ayrıca çocuğun gözetimsiz bırakılması olduğu belirtildi. Raporda şöyle denildi: "Kazanın asıl sebebi, yürüyen merdivenin hemen yanında, korkuluk kenarında 17.5 santimetrelik bir boşluk bırakılması, ayrıca 3 yaşını yeni doldurmuş bir çocuğun gözetimsiz olarak alışveriş merkezinde kendi başına bırakılmasıdır. Boşluğun diğer katlarda kapatıldığı görülmüş, 4. katta ise boşluğun kapatılmamasının bir kasıttan ve ihmalden kaynaklanmamış olduğu ortak kanaatimizdir. Bilirkişi, buna göre anne Emine Özbaş'ı yüzde 25, alışveriş merkezinin inşaat yapımını üstlendiği anlaşılan Şişli Kültür ve Ticaret Merkezi A.Ş. adına merdiven ve korkuluklar gibi işleri yaptıran ve denetleyen kişileri yüzde 75 kusurlu buldu."

İKİNCİ KAZADA DA KUSUR AYNI

3. kattaki yürüyen merdivene oturmak isterken düşüp hayatını kaybeden Burak Hacıkasımoğlu hakkında hazırlanan raporda da abla Melda Hacıkasımoğlu yüzde 25 kusurlu bulundu. Merdivenleri yaptıran ve denetleyen kişilerin ise yüzde 75 oranında kusurlu oldukları belirtildi.
Haberin fotoğrafları