kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

"Terörle mücadele eden arkadaşlar için önemli bir karar"

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
"Terörle mücadele eden arkadaşlar için önemli bir karar"
Şemdinli Davası'nın sanık avukatı Vedat Gülşen, Yargıtay 9. Ceza Dairesinin bozma kararının adaletin yerini bulması yönünden çok önemli olduğunu belirterek, ''Terörle mücadelede çalışan diğer arkadaşlar için moral olacaktır'' dedi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde meydana gelen olaylarla ilgili sanık astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz'e verilen hapis cezasına ilişkin kararın temyiz duruşması, Yargıtay 9. Ceza Dairesinde yapıldı.

Duruşmanın ardından gazetecilere açıklama yapan sanık Avukatı Gülşen, Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin sanık astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile ilgili Van 3. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği mahkumiyet kararını bozduğunu anımsattı.

Gülşen, dairenin sanıkların terörle mücadele eden askerler olması nedeniyle davaya bakmakla askeri mahkemenin yetkili olduğuna karar verdiğini ifade etti.Van 3. Ağır Ceza Mahkemesinde ileri sürdükleri tüm temyiz ve itiraz taleplerinin kabul edildiğini kaydeden Gülşen, ''Eksik soruşturma neticesinde verilen hüküm, tüm eksikliklerden tek tek bahsedilerek itirafçıların dinlenmeleri dahil olmak üzere bozuldu'' diye konuştu.

Gülşen, Van 3. Ağır Ceza Mahkemesinin usul yönünden de esaslı bir hata yaptığını söyleyerek mahkemenin sanık Veysel Ateş ile diğer sanıklar Ali Kaya ve Özcan İldeniz'in davasını karar verebilmek için son celsede tefrik ettiğini belirtti. Vedat Gülşen, ''Bu acele verilen karar neticesinde bu tefrikin de yerinde olmadığı dosyaların birleştirilerek görevsizlik kararı verilmesi ve askeri ceza mahkemesine gönderilmesi gereğini Yargıtay 9. Ceza Dairesi önemle vurguladı'' diye konuştu.

Kararın adaletin yerini bulması yönünden çok önemli olduğunu ifade eden Gülşen, şu görüşlere yer verdi:

''Terörle mücadelede çalışan diğer arkadaşlar için moral olacaktır. Çünkü terörle mücadele eden askeri güçlerin bu görevleri dolayısıyla işlenmiş suçlara da emsal bir karar çıkmıştır. Bu çok önemlidir. Bundan sonra zannediyorum ki adli yargı ile askeri mahkemeler arasındaki uyuşmazlık mahkemesinin kararı uygulanmaya başlanacak ve askeri mahkemeler bu konuda yetkili olacaktır. Bu yönüyle de bu karar ile bir ilk yaşanmış oluyor. Hepimize, vatanımıza, milletimize, devletimize hayırlı olsun.''

Vedat Gülşen, duruşmaya bombalanan Umut Kitabevi'nin bulunduğu pasajın genel durumunu ve kitabevini ayrıntılı gösteren 1/50 ölçekli maket ile geldi.