kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Yine PKK mayını: 2 şehit

Sırrıberk ARSLAN - Ömer ADIYAMAN
Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde PKK'lı teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu Teğmen Halil Demirörs ile Uzman Çavuş Suat Özcan şehit oldu. Olayda 4 erin ise yaralandığı belirtildi..
Diyarbakır'ın Dicle ilçesi kırsalında bir süredir operasyon faaliyetlerini sürdüren güvenlik güçleri, dün arazi taraması başlattı. Arazi taraması yapan güvenlik güçlerinin bulunduğu bölgede daha önceden teröristlerce yerleştirildiği belirlenen uzaktan kumandalı mayın patlatıldı. Patlamada Piyade Tankçı Teğmen Halil Demirörs (Burdur) ile evli ve 2 çocuk babası Piyade Uzman Çavuş Suat Özcan (Malatya) şehit oldu, 4 er ise yaralandı. Yaralılar, helikopterlerle Diyarbakır'da bulunan Askeri Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bölgede yeni bir operasyon başlatılırken, Dicle'ye takviye birlikler sevk edildi. Bölgenin helikopterlerle sürekli tarandığı belirtildi.

ÇOCUKLARIYLA KONUŞTU VE
Piyade Uzman Onbaşı Suat Özcan'ın, şehit olmadan yaklaşık 5 saat önce eşiyle telefonla konuştuğu ve "Akşam çatışma oldu, az kalsın vuruluyordum" dediği, çocuklarının sesini de duyduğu öğrenildi. 1 yaşında Burcu, 6 yaşında da Emre adlı iki çocuğu bulunan şehit Piyade Uzman Onbaşı Suat Özcan'ın, Malatya'nın Doğanşehir ilçesi Söğüt köyünde oturan eşi Tülay Özcan (28), eşinin iki hafta önce kızı Burcu'nun birinci yaş gününü kutlamak için köye geldiğini söyledi. Suat Özcan'ın şehit olduğu haberini alan Söğüt köyünde yaşayan babası Hasan Özcan ise sinir krizi geçirerek bayıldı. Burdur doğumlu teğmen Demirörs'ün ise bekâr olduğu öğrenildi.