kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

"İkinci Hayat"la sanal dünya turu!

Yeni Haber
Bir saat içinde İspanya'da deniz kenarında bir diskoda güzel kadınlarla dans etmek, Dublin'in en işlek barında en güzel masayı kapmak, küçük bir uçakla tropik ormanları gökyüzünden seyretmek ister misiniz?..
Hayır, zaman makinesi kullanmayacaksınız. Uçak biletine de, cebinizde binlerce dolara da ihtiyacınız yok. Bilgisayar programcılarının yarattığı "İkinci Hayat"(Second Life) programını ücretsiz olarak bilgisayarınıza indirmeniz tüm dünyayı avucunuzun içine almanız için yeterli.

Gerçek binaların ve turistik yerlerin birebir kopyalarının 3 boyutlu bir şekilde yaratıldığı bu program turistlere hiç para harcamadan da dünyayı gezme şansı veriyor.

Tıpkı gerçekte olduğu gibi bu programda da yolunuz kaybetmeniz mümkün. Bu sebepten rehberli turlara katılmanızı tavsiye ediyoruz. Hatta hangi şirketin turuna katılmak istediğinizi de kendiniz belirleyebiliyor, gezeceğiniz yerlerle ilgili broşür ve kitapçıklara da sahip olabiliyorsunuz.

Nisan ayında 1 milyondan fazla gezginin ücretsiz üye olduğu 'İkinci Hayat' kullanıcıları artık seyahat etmeye çok vakit ayırmak zorunda olmamaktan memnunlar.

Bütün bu seyahatler sırasında sizinle beraber aynı ülkeyi gezen 'gerçek' arkadaşlar da ediniyorsunuz. Kullanıcıların yaklaşık 3te 1'i Amerika dışından. Avrupalı, Brezilyalı, Kanadalı ve Japon meraklılar da artık bilgisayarlarının başından kalkmadan seyahate çıkıyorlar.

Üstelik dil de bir problem olmaktan çıkmış! Sayfaya üye olup dünyanın herhangi bir yerini gezmek için tuşlara bastığınızda otomatik olarak 9 değişik lisandan birini seçerek ücretsiz 'çeviri' servisi de alabilirsiniz.

Bir gondola atlayıp Venedik'i gezmek ya da Louvre müzesinde dünyanın en ünlü sanat harikalarını görmek için tek yapmanız gereken www.secondlife.com sitesini ziyaret edip gerekli programları indirmek.

SABAH INTERNET