kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

64 yıl kafasında mermiyle yaşadı!

Yeni Haber
Çin'de baş ağrısı nedeniyle hastaneye kaldırılan 77 yaşındaki bir kadının, kafasında 64 yıldır mermiyle yaşadığı ortaya çıktı...
Yangtse Evening Post gazetesinin haberine göre, Çinli büyükanne 77 yaşındaki Jin Guangying'in oğlu Wang Zhengbang, annesinin kafasında bir mermi olduğunu öğrenince kulaklarına inanamadıklarını söyledi.


Hastanede kafa röntgeni çekilen Jin nine, 1943'te İkinci Dünya Savaşı sırasında Japon ordusunun işgali döneminde direnişçi babasına yemek götürürken vurulduğunu anımsadı:

"13 yaşındaydım, Eylülde bir öğleden sonra annem, Japonlarla savaşan babam ve arkadaşlarına yemek götürmemi istedi. Japon askerleri beni fark etti ve kovalarken ateş açtı" diyen yaşlı kadın, bir merminin kulağının dibinden geçtiğini, yere düştüğünü ve bilincini kaybettiğini söyledi.

Bilinci yerine geldiğinde evde yatakta olduğunu fark ettiğini belirten Jin, annesinin yarasını üç ay süreyle bitkisel ilaçlarla tedavi ettikten sonra birden mucizevi bir şekilde iyileştiğini, daha sonra bu merminin başına isabet etmeden önce yanındaki bir kişinin koluna girip çıktığını öğrendiğini anlattı.

Paslı mermiyi çıkaran cerrah, merminin önemli bir soruna yol açmadan bu kadar uzun süre kafada durmasının şaşkınlık verici olduğunu belirtti. Cerrah, kadının hayatta kalmasının, merminin bir başka kişinin koluna girip çıktıktan sonra gücünü ve hızını yitirdiği varsayımıyla açıklanabileceğini söyledi.