kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

George W. Bush orkestra yönetti!

Yeni Haber
George W. Bush Amerika'nın ilk yerleşim bölgesinin kuruluşunun 400. yıldönümü için gittiği Jamestown kentinde adeta bir turist edasıyla gezdi...
Başkan önce 400 yıl önce insan eliyle yapılmış ilk tarihi eserlerin kazısını seyretti ardından o dönemlerden kalma gemilerden birinin benzerine çıkıp basına poz verdi.

Bununla da yetinmeyen George W. Bush kutlamalara katılan 400 kişilik bir orkestranın şefinden bageti alıp bir süre orkestrayı yönetti.

TURİST BUSH'UN FOTOĞRAFLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

"Kendi tarihimizden biliyoruz ki, demokrasiye giden yol uzun ve sancılı oluyor. Bu yolda biz birçok mücadele verdik ve zaman zaman işlerin ters gittiğine şahit olduk. Fakat gücümüzü ve güvenimizi bu yolda ortaya çıkan bu güzel ülkeden aldık ve gördük ki özgürlüğün gücü tüm toplumları değiştirecek boyuttadır," diye konuşan Bush, Amerika Birleşik Devletlerinin bu özgürlüğe sahip olmak için çabalayan diğer ülkelerin arkasında olması gerektiğini de vurguladı.

Bush, konuşmasını 400 yıl önce bataklıktan ibaret olan ve Amerika kıtasına göç edenlerin ilk evleri inşa ettikleri alanda yaptı.