kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Esat Okcebe (Alize Yatçılık Eğitmeni, eski milli sporcu)

Yelkenler ilk kez Haliç'e giriyor

Bu yıl Türkiye Yelken Federasyonu 50. yılını kutluyor. Federasyon yetkilileri de 14 Mayıs'ta tüm denizcileri davet ediyor. Bunun dışında 25-27 Mayıs tarihleri arasında Haliç'te bir yelken şenliği düzenlenecek. Bu şenlikte, yelkenler şehrin içine sokularak, Haliç'in mavi sularında buluşacak. Ayrıca şenlik kapsamında en iyi fotoğrafı çeken bir gazeteciye ödül verilecek.

Esat Okcebe (Alize Yatçılık Eğitmeni, eski milli sporcu)
"Yelkene altı yaşında başladım ve benim gibi daha birçok öğrenci vardı. Yarışçı olmak istiyorsanız 6-12 yaşları arasında başlamalı. Birçok üniversitede yelken kulüpleri kuruldu, ilgi çok fazla."

Gökhan Tanıl (Öğrenci)
"Beni bir arkadaşım yelkenle tanıştırdı. İş aradığım için haftanın yedi günü benimdi. İnsan tüm karmaşanın arasında, bir ipin ucundan tutup ana yelkende dururken deşarj oluyor. Bedenen yoruluyorsunuz ama kafanız kesinlikle dinleniyor."

Tuba Noyan (Naviga Dergisi Genel Yayın Yönetmeni)
"Yelkenin günümüzde yükselen bir değer olduğuna hiç şüphe yok. Dünya çapında ün yapmış firmalar, yelken sporuna büyük yatırımlar yapınca sonrasında medyadan gördükleri destek ile bütçesi milyon avroları aşan organizasyonlarla yelken sporu çok daha geniş kitlelere yayılmayı başardı. 2003 yılında dergimiz piyasaya çıkmadan önce organize ettiğimiz Naviga Cup'ın birincisinde ilk katılım yedi tekne iken, 2006 yılında bu sayı 80 teknenin üzerindeydi. 9-10 Haziran 2007'deki hedefimiz 100 tekneyi geçmek. Bunlar ülkemizdeki yarışlardan sadece bazıları. Denize kıyısı olmayan Ankara Yelken Kulübü dahil tüm yelken kulüplerimiz oldukça faal. Üstelik bu kulüplerin sadece pahalı ve büyük yatlar için organizasyon yapmadığını da belirtmek isterim; yedi yaşındakilerin bile elinin iskota tuttuğu optimist gibi birçok küçük spor tekne ile de hem uluslararası hem de ulusal yarışları yapılıyor. Naviga üç yıl sonunda 10 binlere varan okur sayısı ile bir dergiden çok kitapları, internet sitesi, ürünleri ve kaynak yayınları ile bir 'denizci buluşma noktası'na yani bir platforma dönüştü."
Haberin fotoğrafları