kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Rahmi Turan, ülkemiz gazeteciliğinin önemli isimlerinden. Yazarın son kitabı Dağların Sesi, geçtiğimiz ay yayımlandı.

Şırnak dağlarında bir aşk hikâyesi

Hande ŞARMAN
Türkiye'de gazeteciliğin önemli isimlerinden Rahmi Turan'ın, 1985'te SABAH gazetesinde tefrika edilen eseri, Dağların Sesi adıyla roman olarak yayımlandı. Yazar bu romanında, Şırnak dağlarında yaşanan aşkın ve kavganın hikâyesini anlatıyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Şırnak dağlarında bir aşk hikâyesi
1939 doğumlu Rahmi Turan, ülkemizde bulvar gazeteciliğinin en önemli isimlerinden. Öğrencilik yıllarında muhabirliğe başlayan Turan, Günaydın, SABAH, Tan, Bugün, Meydan ve Gözcü gazetelerinin kuruluş aşamalarında öncülük etti. 1989-1990 yılları arasında Hürriyet gazetesinin genel yayın müdürlüğünü yapan Turan'ın, Fatih'in Fedaisi Kara Murat adlı 18 ciltlik kitabından yola çıkılarak dokuz film çekildi. 1980'li yıllarda Kara Murat romanları dergi halinde basıldı. Yazarın, 1985 yılında SABAH gazetesinde tefrika edilen Dağların Sesi adlı eseri, roman olarak Bilgi Yayınevi tarafından geçtiğimiz ay yayımlandı.

BİR BAHAR ÇİÇEĞİ
Kitabın girişindeki not, romanın konusunu anlamak ve kahramanları tanımak için bir özet gibi düzenlenmiş: "Bu roman, vahşi dağlarda yaşanmış bir aşkın hikâyesidir. O tarihte Şırnak dağlarında teröristler yoktu fakat eşkıya vardı. İpten, kazıktan kurtulmuş insanların kol gezdiği dağlar ölüm tuzaklarıyla doluydu. Hele bir adam vardı ki, arkasında her zaman cesetlerle dolu kanlı bir iz bırakırdı. Bu sert ve acımasız şakinin adı Abdülkerim'di. Ve genç bir teğmen... Adı Hilmi'ydi ama bölge halkı ona 'Hilmo' diyordu. Kulağının dibinde vızıldayan kurşunlarla alay eden, ölüm karşısında bile gülümseyebilen bir gençti Hilmo. Hilmo da, Abdülkerim de silah kullanmada olağanüstü yeteneklere sahip insanlardı. Kader bu iki çetin kavga adamını bir gün mutlaka karşı karşıya getirecekti. Bahar çiçeği kadar taze ve güzel bir kız için..." Jandarma Hilmo, şaki Abdülkerim ve 'bir bahar çiçeği' Jülide'nin hikâyesini anlatıyor bu kitap; Güneydoğu'nun feodal düzeni ve bu düzen içindeki ateş hattının ortasında yaşanan bir aşkın hikâyesini...
Haberin fotoğrafları