kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Herkesin çocuğu kıymetli

Yaprak ARAS ŞAHİNBAŞ
Sigarayı bırakmak isteyenlere veya çocuğunun cep telefonu sorunu olanlara bile, dünyadaki yeni trendler yardımcı oluyor. Çocuğunun yaptığı resimleri özenle saklamak isteyenler içinse, o resimleri birer aksesuvara dönüştürmek son trendler arasında!

Çocuğunuzun resimleri aksesuvarlarda
Child Artwork Jewelry (Çocuk Çizimleri Mücevheratı), çocuklarının 'sanat eserlerini' ölümsüzleştirmek isteyen ebeveynlere güzel bir servis sunuyor. www.totallyoutofhand.com adresine gönderilen çalışmalar gümüş broşlara, kolyelere, küpelere, kravat iğnelerine, anahtarlıklara ve hatta kol düğmelerine dönüştürülüyor. Fiyatları 95 ile 175 dolar arasında değişen bu 'trendy' aksesuvarları takarken çocuğunuzun kendisiyle duyacağı gurur da cabası! İstanbul, Arnavutköy'deki Haira Tasarım da aynı hizmeti sunuyor (www.hairatasarim.com).

Bebelere telefon!
Çocuklar Duymasın dizisindeki Havuç karakterinin cep telefonu için yalvardığı günler çoktan geride kaldı. Artık ilköğretim, anaokuluna giden çocukların bile cep telefonu var. Sektör de bu 'arza' talep bulmakta çok gecikmemiş ve çocuklara özel cep telefonlarının yolu açılmış. Kablosuz ağ operatörleri yardımıyla çocukların nerede olduğunun anlaşılmasına da olanak veren LG Migo ve Firefly gibi mini telefonlar, az sayıda tuştan oluşuyor (sadece anne-babanın aranmasına imkân sunuyor); ve acil durumlar için özel tuşları bulunuyor. (www.amazon.com)

Sigarayı bırakmak sanattır!
Sigarayı bırakmayı düşünenler 'The Art of Quitting'de (Bırakma Sanatı) buluşuyor. Bu yaratıcı site, içicilere yaratıcı bir 'sigara bırakma' çalışması hazırlayarak kendilerine ulaştırmasını istiyor. "Sigara içmeye devam etmek kolaydır, sigarayı bırakmak ise bir sanat!" diyen sitenin Hollandalı kurucuları, bugüne kadar yaklaşık 15 bin kişiyi sigarayı bırakmak konusunda etkilediklerini söyüyor. www.theartofquitting.com
Haberin fotoğrafları