kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Bir günlüğüne asker oldular... Engellilere yönelik temsili askerlik uygulaması kapsamında Bursa’da 64 engelli vatandaş askerliğin gururunu yaşadı. İl Jandarma Komutanlığı’nda toplanan engelli vatandaşlara üniforma giydirildi ve selam durma öğretildi.

Org. Başbuğ sınırda

Mesut CANER / MERKEZ
Türk Silahlı Kuvvetleri'nce 20 bin askerle Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan operasyonlar devam ederken, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ve İkinci Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, Şırnak'a geldi. Başbuğ, bölgede, kırsal kesimde ve yerleşim birimlerinde tek terörist kalmayıncaya kadar çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

PKK BASKI ALTINDA
2006- 2007'de teröristlere uyguladıkları başarılı baskıyı, terör örgütünün üst konuşmacılarının da itiraf ettiğini söyleyen KKK Orgeneral İlker Başbuğ "Birliklerimize yapmış olduğum ziyaretlerde, en küçük rütbeliden en büyük rütbeliye kadar tüm Türk Silahlı Kuvvetleri mensubunun terör örgütü PKK'yı yok etme azmi ve kararlılığını gözlerinde gördüm. Terör örgütü ve destekçileri hedeflerine ulaşamayacaklar, başarma şansları yoktur ve hiç ümitlenmesinler" dedi. "Şırnak bölgesi terörle mücadelede hayati bir bölgedir" diyen Başbuğ, Şırnak halkından teröre destek vermemelerini isteyerek, "Eğer terör olmasaydı Şırnak'ın bugünkü hali çok farklı olurdu" dedi.