kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Kilit ismin telefon trafiği

Veli SARIBOĞA /MERKEZ
Dink suikastı sanığı Erhan Tuncel'in son iki yıldaki telefon dökümü sanıklar ve bağlantıları arasındaki ilginç trafiği de ortaya çıkardı..
İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Dink suikastinin kilit ismi Erhan Tuncel, Yasin Hayal ve O. S.'nin aralarındaki ilişkiyi ve bağlantılarını telefon görüşmeleriyle ortaya çıkardı. Trabzon'da McDonald's şubesine bomba atıldığı 2004 yılı ekim ayından Dink suikastinin gerçekleştirildiği 19 Ocak 2007 tarihine kadarki görüşme kayıtları Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan alınarak bilgisayar ortamına aktarıldı. Kilit isim Tuncel'in kiminle ne zaman, kaç kez görüştüğü şema haline getirildi. Şemada telefon görüşmelerini gösteren okların Erhan Tuncel ile Yasin Hayal üzerinde odaklanması dikkat çekti.

EGEMEN'LE 384 KEZ
Dink suikastini azmettirdiği iddiasıyla hakkında ömür boyu hapis cezası istenen Erhan Tuncel'in yaklaşık 2 yıllık süre içerisinde ev arkadaşı ve sırdaşı Tuncay Uzundal ile 555 kez telefon görüşmesi yaptığı anlaşıldı. Dink suikasti öncesi ve sonrasında zanlılara yardım ettikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan BBP Trabzon İl Başkanı Yaşar Cihan ile BBP MKYK yedek üyesi Halis Egemen arasında 384 kez, Halis Eğemen ile Erhan Tuncel arasında 31 kez, Yaşar Cihan ile Erhan Tuncel arasında 9 kez telefon görüşmesi yapılmış. Erhan Tuncel'in Dink cinayetinde kullanılan mermileri temin ettiği öne sürülen eski Trabzon Alperen Ocağı Başkanı Salih Hacısalihoğlu ile 163 kez, Trabzon Alperen Ocağı'nın son başkanı Mustafa Öztürk'le 13 kez görüştüğü belirlendi.

DİNK İÇİN ÜZÜLMÜŞ
Tuncel, cinayetten iki gün sonra Murat Ocak'la telefon görüşmesinde Dink için üzüldüğünü belirtiyor. Telefon görüşmesine göre, Tuncel, "Dum dum dum varol Türkiye seninle gurur duyuyor" diyen Ocak'a "Şerefsiz kes sesini, alakası yok, ölen adama üzüldüm" diyor.