kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Hakan Kural

Ferhat Göçer'den daha dolu müzik yapıyorum!

MUSTAFA KIZIL - MAGAZİN
'Beraber ve Solo Aşklar' adlı ilk albümünü piyasaya çıkaran tenor Hakan Kural, farklı bir duruşu olduğunu söyledi: Beni Ferhat Göçer'e benzetenler oldu ama benİm yaptığım müzik orkestra ve saund olarak çok daha dolu..
Uzun yıllar reklamcılık yapan Hakan Kural, geçtiğimiz günlerde 'Beraber ve Solo Aşklar' albümüyle müzik dünyasına adım attı. Gençlik yıllarında Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) tenorluk yaptığını anlatan Kural, "Ama albümümde tenor tavrı kullanmamaya özen gösterdim" dedi. Kendisi için 'Ferhat Göçer'in veliahtı' tarzında benzetmeler yapıldığını söyleyen şarkıcı; "Bence birbirimizden farklıyız. Ben hem saund hem de orkestra olarak daha dolu müzik yapıyorum" şeklinde konuştu.

* Sizi albümünüzle tanıdık, biraz kendinizden bahsedebilir misiniz?
Bursalı'yım. Babam bir zamanlar Bursa'nın en büyük gazinocusuydu, annem ise İstanbul Radyosu sanatçısıydı. Bu yüzden çocukluğum o dönemin starlarıyla içiçe geçti.

OPERA TARZI OKUMAK DOĞRU DEĞİL
* O dönem starları derken...
Zeki Müren, Beyaz Kelebekler, Tanju Okan ve birçok ünlü isim bizim gazinoda çıkardı. 16 yaşındayken bir orkestra kurdum ve solistlik yaptım. Daha sonra AKM'nin gençlik korosuna tenor olarak katıldım. Müzik benim için tutkuydu ama reklamcılık başlayınca işlere yoğunlaştım.

* Müzikten koptunuz mu o dönemde?
Hayır yine müzikle uğraştım. Besteler yaptım, sözler yazdım. Daha sonra proje stüdyosu kurdum ve albüm çalışmalarına başladım. Aynı dönemde 'Yanık Koza' ve 'Çapkın' dizilerinin müziklerini yaptım.

* Albümünüze ne tür tepkiler alıyorsunuz?
Şu ana kadar dinleyen hiç kimseden olumsuz yorum almadım. Tenor olduğum halde çok operavari ve tenorluğumu öne çıkaran bir okuma tarzı yapmak istemedim. Çünkü Türkiye'de bir akım başlıyor ve arkadan 8-10 tane tenor çıkmaya başlıyor. Ben öyle değil kendim gibi durmak istiyorum. Türkçe şarkıları opera tavrıyla okumayı çok tasvip etmiyorum.

* Şu anda tenor şarkıcı dendiğinde ilk akla gelen isim Ferhat Göçer. Sizi de ona benzetecekler...
Benzettiler de zaten. Açıkcası ben müzik saundu olarak çok farklı bir rotada olduğumu düşünüyorum. Orkestra yapısı ve saund olarak daha dolu bir müzik yaptığımı düşünüyorum. Kimsenin tahtına aday olmak gibi bir hedefim yok. Hakan Kural olarak bir yol çizmek istiyorum ve net bir duruş sergiliyorum. Bir imaj çalışması da yapmadım, günlük yaşamımda nasılsam; öyle çıktım.

HALK SANAL STARLARDAN BIKTI
* Bu piyasada kendinize yer bulacağınıza inanıyor musunuz?
Türkiye'de sadece 3-4 tane star var ve ben onların geldiği yerden başlıyorum.

* Kim bu starlar?
Sezen Aksu, Tarkan, İbrahim Tatlıses gibi birkaç ismin dışında kimseyi görmüyorum. Zeki Müren'in üstüne star tanımıyorum zaten. Bence içi dolu bir albüm yaptım ve pek çok kişinin geldiği yerden başlıyorum. Tüketici artık sanal starlardan bıkmış durumda. Artık gerçek yorumlar ve müzikler olması gerekiyor. Ben bu açıdan doğru algılanacağımı düşünüyorum.

* Albüm çıktıktan sonra konser teklifleri aldınız mı peki?
Evet; önümüzdeki günlerde modacı Faruk Saraç'ın İstanbul ve Ankara'daki defilelerinde şarkı söyleyeceğim. Daha sonra sahne çalışmalarım başlayacak.
Haberin fotoğrafları