kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

ThermoPlast'ı üretip, 5 bin ton sipariş aldılar

Say Yapı Ürünleri, TÜBİTAK destekli ThermoPlast markalı doğal izolasyon malzemesi üretti. Firma, Yapı Fuarı'nda 5 bin tonluk sipariş aldı ve Almanya'nın yolunu tuttu..
İLİŞKİLİ HABERLER
ThermoPlast'ı üretip, 5 bin ton sipariş aldılar
Günümüzde enerji maliyetleri her geçen gün yükselirken var olanı tasarruflu harcamak mecburiyet oldu. Hemen her alanda enerjiyi verimli kullanmak temel prensip olunca teknolojik çalışmalar da tasarruf sağlayan yenilikler üretmeye koşullandı. İnşaat sektöründe ise enerjiyi muhafaza edebilmek öncelikle izolasyona bağlı. Bu sektörde malzeme çeşidi artsa da bunların çoğu çevreye zarar verecek kimyasallar içeriyor. 2 sene önce bir Türk kimyager, izolasyonu 'doğallaştırma' çalışmalarına başladı. Kaan Kamil Kurt, Süleyman Salur ve Aytekin Topçu'nun kurduğu Say Yapı Ürünleri de çalışmalar sonuca ulaştıktan Çorlu'da kurdukları fabrikada ThermoPlast izolasyon malzemelerini üretmeye başladı. Say Yapı Ürünleri Genel Müdürü Süleyman Salur, artık bu tesise sığamadıklarını söylüyor. Geçtiğimiz hafta düzenlenen Yapı Fuarı'nda ürünlerinin yoğun ilgi gördüğünü söyleyen Salur, şöyle devam ediyor:

Yüzde 98'i doğal malzeme
"Fuarda çeşitli firmalardan toplam 5 bin ton sipariş aldık. İstanbul Orhanlı'da ikinci fabrikamızı açacağız. Ardından, Moskova ve Azerbaycan'da da fabrika kuracağız. Yatırım tutarımız 5 milyon doları geçti. Türkiye'de ve dünya çapında bayilikler de vereceğiz. Almanya'da düzenlenen Yapı Kimyasalları Fuarı'nda hammadde temin eden firmalarla görüştük ve son derece iyi tepkiler aldık." Salur, ThermoPlast'ı şöyle anlatıyor: "Tamamen doğal bir malzeme. 7 ürün çeşidi var. Yüzde 98'i doğadaki madenlerden yapılan karışım kanserojen madde içermiyor. Binaların iç ve dış kısımlarında, şaplarda, teraslarda kullanılabiliyor."