kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Manevi anne Sevgi Dağ

'Annem sensin'

Pervin METİN - MERKEZ
Görme özürlü Aleyna kendisini evlatlık almak isteyen Sevgi Dağ'ın annesi olmadığını canlı yayında öğrendi. Aleyna, Dağ'a sarılıp "Beni bırakma" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Annem sensin'
İzmir'de annesinin 3 aylıkken terk etmek istediği görme özürlü Aleyna, 7 yaşına girmesine sayılı günler kala kendisini evlat edinmek için 5 yıldır mücadele eden Sevgi Dağ'ın gerçek annesi olmadığını kameralar karşısında öğrendi. atv ekranlarında yayınlanan Seray Sever ile Metin Şentürk'ün sunduğu "Sabahın Körü" adlı programa annesi olarak bildiği Sevgi Dağ ile katılan küçük kız, program bitiminde bir odaya alınarak 45 dakika psikologla yalnız bırakıldı. Dağ ise psikologla Aleyna'nın konuşmasını başka bir odadan izledi. Onları dinlerken gözyaşlarına hakim olamayan genç kadın, daha sonra içeri alındı. Aleyna, bugüne kadar annesi olarak tanıdığı Sevgi Dağ'ın gözyaşlarını silip "Ben seni bırakmam ki. Annemi çok seviyorum onu bırakmam" diyerek sıkıca sarıldı. Bu görüntüler, anne kızın programa konuk olduğu ikinci gün yayınlandı.

MUTLULUK GÖZYAŞLARI
Gerçek annesi olabilmek için açtığı "evlat edinme davası" hala sonuçlanmasa da ona yıllardır öz kızı gibi bakan 33 yaşındaki Sevgi Dağ, duygu dolu dakikaları şöyle anlattı: "Psikolog annesi olmadığımı söyledikten sonra beni de odaya aldı. Üçümüz birlikte konuştuk ama gözyaşıma hakim olamadım ve ağlamaya başladım. İşte o zaman Aleyna'nın tek yaptığı şey bana sarılarak gözyaşımı silmek oldu. 'Anneciğim ağlamanı istemiyorum' dedi. Beni üzdüğü için psikoloğa da kızdı ama bunun mutluluk gözyaşlarını ona anlattık. Benden gizli anneme, gerçek annesini görmek istediğini söylemiş." Aleyna'nın gerçeği öğrendikten sonra "Gerçek annemi görmek istemiyorum benim bir tek annem ve anneannem var' dediğini belirten genç kadın mutluluktan gözyaşlarını tutamadığını söyledi. Reklam sektöründe çalışan Sevgi Dağ, gerçeği anlatmanın zamanı geldiğini ancak sonucundan korktuğunu belirterek, "İki gün önceye kadar bu konuyu hiç konuşmadık. Gerçeği öğrendiğinde benden uzaklaşacağından, sevmekten vazgeçeceğinden korktum. Gerçek annesini isteyebilir, beni tersleyebilirdi. Her türlü sonuca kendimi hazırlamam gerektiğini düşünüyordum" dedi.

DUYGULARINI ANLIYORUM
Henüz 5 yaşındayken annesinin kendisine "seni evlatlık aldım" diye şaka yaptığını ve bunun üzerine eşyasını toplayıp evden ayrılmaya kalktığını hatırlayan Dağ, "Çok küçük olmama rağmen kendimi çok kötü hissetmiştim ve valizimi toplayıp ayrılmaya kalktım. Bu sadece küçük bir şakaydı ama tepkim büyük olmuştu. O yüzden Aleyna'nın nasıl tepki vereceği daha çok tedirgin etti" diye konuştu.