kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Günümüzde faiz ve vade şartları ile gençlerin ev sahibi olmasının çok zor olduğunu belirten Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, yeni ürünleri ile gençlere ev sahibi olmak için gereken formülleri sunacaklarını söyledi.

'Hedefimiz ilk kez ev sahibi olacak gençler'

Türkiye'de mortgage'ın yasalaşmasıyla sosyal konut kavramının da önem kazandığına dikkat çeken Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, sistemin uygulanmaya başlamasıyla 60-75 metrekarelik, 20 yıl ve üzeri finanse edilecek düşük maliyetli konutların prim yapacağını söyledi. Türkiye'de ev almanın askere gitmek, evlenmek, çocuk sahibi olmak gibi önemli anlardan biri olarak kabul edildiğini belirten Ateş, Denizbank'ın hissedarı Dexia'nın 250'nin üzerinde mortgage ürünü ile zengin bir birikime sahip olduğuna dikkat çekti. Ateş, Dexia'nın son 2-3 aydır Avrupa'da kullanılan ürünleri araştırdığını ve Türkiye pazarına uygun ürünleri incelediklerini kaydetti. Ateş, öncelikli hedeflerinin ilk kez ev sahibi olacak gençler olacağını belirterek, "Genç kişilerin farklı ihtiyaçlarını göz önünde bulunduruyoruz. Bu vade ve faiz şartlarında gençlerin ev sahibi olması çok zor. Biz yeni dönemde gençleri ev sahibi yapabilecek formülleri sunacağız" dedi.

Müşteriler benimsedi
Mortgage yasasından sonra toplam 81 milyon YTL'lik konut kredisi kullandırdıklarına işaret eden Ateş, mortgage'ın müşteriler açısından da olumlu karşılandığını ifade etti. Yasa çıktıktan sonra tüketicilere yasa kapsamına girmeleri için 3 aylık bir süre tanındığını dile getiren Ateş, sözlerine şöyle devam etti: "Müşterilerimiz arasından sadece yüzde 1'in altında kalan bir oran mortgage'a dahil olmak istemedi. Toplam 7 bin tüketicinin sadece 40 tanesi mortgage'a geçmedi." Hakan Ateş, önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde konut kredilerinin miktarının 40 milyar YTL'lere çıkacağını da öngördü.