kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Konutta faizler 'hizmet bedeli' ile yeniden yüzde 0.99'a indi

FURKAN ALP
Yapı Kredi 36 aya kadar yüzde 0.99 faiz oranı ile konut kredisi vermeye başladı. Hizmet bedelini önceden ödeyenler faiz oranını yüzde 0.99 olarak seçebiliyor..
Bankalar mortgage sisteminin işlerlik kazanmasını sağlayacak ikincil piyasa düzenlemelerini beklemeden mortgage'a göz kırpmaya başladı. Bazı bankalar düzenledikleri kampanyalar ile şimdiden sisteme giriş yaparken, müşterilerine sundukları düşük faizli konut kredileri ile rekabetin yoğun yaşandığı sektöre yaz öncesi hareket getirdi. Yapı Kredi Bankası, 'Kendi Evim' kampanyası ile konut kredisinde faiz oranını yüzde 0.99'a geri çekti. Müşterilerine farklı ve esnek ödeme planları sunan banka, 36 aya kadar yüzde 0.99 faiz oranı uyguluyor. Ancak bu oranın geçerli olabilmesi için müşteriler hizmet bedeli adı altında alınan masrafları önceden bankaya ödemek zorunda. Toplam bedel üzerinden yapılan hesaplama ile aylık faizin bu durumda yüzde 1.45'e keder yükseldiği görülüyor. Bankanın internet sitesinde yer alan örnek vade ve ödeme tablosunda 36 ay vade ve aylık yüzde 0.99 faiz oranı ile 30 bin YTL'lik Kendi Evim kredisi kullanan bir müşterinin 2 bin 713 YTL ödemesi gerekirken, vade 12 aya düşünce bu oran bin 35 YTL'ye düşüyor.

Yeni ürünler geliyor
Yapı Kredi müşterilerine değişken taksit ödemeli, ek ödemeli, kademeli artan- azalan ödemeli ve 3 ayda bir ödemeli gibi farklı esnek geri ödeme modelleri sunarken, Garanti Bankası 'evimgaranti' hizmeti ile müşterilerine 240 aya kadar sabit faizli kredi imkanı tanıyor. Banka eşit ana para ödemeli, eşit taksitli, kademeli ve ara ödemeli seçenekleri ile müşterilerine farklı ödeme seçenekleri sunuyor. Denizbank da bu kervana katılacağının sinyallerini geçtiğimiz günlerde verdi. Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, 2007 yılı içerisinde mortgage ile ilgili değişik ürün alternatifleri ile pazara iddialı gireceklerini açıklamıştı. Dexia'nın Avrupa Bölgesi'nde mortgage ile ilgili 250'nin üzerinde ürünü bulunuyor.