kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Bu vatan için savaştık ayrımcılık gereksiz

* Mehmet Bilge (Doktor): "O ifade hepimizi üzdü. İncindim. Hayali düşmanlar yaratarak toplumu bölmenin kimseye bir hayrı yok. Herkes kendi dilini ve kültürünü korusun geliştirsin. "

* İhsan Dalgalı (Öğrenci): "Halkın seçtiği bir hükümeti laiklik karşıtı ilan etmek demokrasiye aykırı. AKP'ye oy vermedim ama icraatlarını Türkiye'nin zararına görmüyorum."

* Vedat Aksoy (İşletmeci): "Türk vatandaşı olmaktan hiçbir rahatsızlığım yok. Devletin bana verdiği kimliği gururla taşıyorum. Kürdüm, bana zorla başka bir şey söyletip 'düşman' diyemezsiniz."

* Mehmet Ödoğlu (Kuyumcu): "Askerin fikir söyleme hakkı var. Bu toprağın ekmeğini yiyen herkes 'Ne Mutlu Türküm Diyene' diyebilir."

* Recai Uçar (Esnaf): "Benim için ne Türklük ne Kürtlük önemlidir. Ama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak bana yetiyor. Ben devleti seviyorum."

* Ethem Alper (Esnaf): "Kimsenin insanları ayırmaya hakkı yoktur. Hepimiz Türküz. Vergi veriyorum, ekonomiye katkı sağlıyorum. Dilim farklı diye suçlu mu olacağım. Bu söylenenler ayıp."

* Cemil Çelebi (Emekli-81): "Türk olmaktan kimse utanmaz ben de Kürt olmaktan utanmam. İki sene askerlik yaptım memlekete. Şimdi çağırsalar, koşarak giderim savaşa"

* Behdi Taş (Operatör-58): "Çanakkale'de döktüğümüz kan ne olacak? Vatanı birlikte kurmadık mı? Bir ailede baba çocuklar arasında ayrım yapar mı?"