kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
GEREKÇE "İHMAL" .... Yasin Hayal'in eniştesi, "Suikasti jandarmaya ihbar etmiştim" deyince albay Ali Öz ile 6 subay ve astsubay hakkında soruşturma izni istenmişti.

Albaya yargılama izni verilmedi

Enis YILDIRIM / ANKARA
Trabzon Valisi Okutan'ın başkanlığındaki İl İdare Kurulu, Hrant Dink suikastinde ihmali olduğu iddiasıyla İl Jandarma Komutanı Albay Öz ile 6 subay ve astsubay hakkında soruşturma başlatılmasına izin vermedi..
Agos Gazetesi Yayın Yönetmeni Hrant Dink suikastinde ihmali olduğu gerekçesiyle, müfettişlerin soruşturma istediği Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz ile 6 subay ve astsubay hakkında soruşturma başlatılmasına izin çıkmadı. Dink suikastinin ardından Yasin Hayal'in eniştesi Coşkun İğci, suikasti jandarmaya ihbar ettiğini öne sürünce, iki müfettiş olaylarda jandarmanın ihmali olup olmadığını soruşturdu. Müfettişler, jandarma huzurunda yaptığı yüzleştirmede Coşkun İğci, uzman çavuş Veysel Ş.'yi göstererek, "İhbarı bu komutanıma verdim" dedi. Bu ifadenin ardından soruşturmayı tamamlayan müfettişler hazırladıkları raporu iki hafta önce Trabzon Valiliği İl İdare Müdürlüğü'ne gönderildi.

İKİ ASKER HARİÇ
Müfettişler, Albay Ali Öz'ün yanı sıra 3 subay, 3 astsubay ve bir uzman çavuş hakkında soruşturma için İl İdare Kurulu'ndan izin istedi. Trabzon Valisi Nuri Okutan Başkanlığı'nda toplanan İl İdare Kurulu müfettişlerin raporunu değerlendirdikten sonra Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz, yüzbaşı M.Y., yüzbaşı M.A., üsteğmen M.A., astsubay başçavuş N.T. ve astsubay başçavuş C.E. hakkında soruşturma izni vermedi. Kurul, sadece istihbarat şubesinde görevli uzman çavuş Veysel Ş. ve astsubay başçavuş Okan Ş. hakkında soruşturma izni verilmesini kararlaştırdı. Dosya, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Savcılık, astsubay başçavuş Okan Ş. ve uzman çavuş Veysel Ş. hakkında görevi kötüye kullanma suçundan dava açabilecek. İki astsubay hakkındaki soruşturmayı Trabzon Cumhuriyet Savcısı Yakup Ünal Demir yürütüyor. Yasin Hayal, 24 Ekim 2004'te Mc Donald's'ı bombaladıktan sonra Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmıştı. Ancak, 13 Eylül 2005 tarihindeki duruşmada tutuksuz yargılanması kararı çıkmıştı. Savcı Demir bu karara karşı çıkmıştı.